Ora la care trebuie să bei cafeaua. Greșeala imensă pe care o fac toți oamenii

Stan Filon 04.09.2020, 15:25
Ora la care trebuie să bei cafeaua. Greșeala imensă pe care o fac toți oamenii

Cu toții ne-am întrebat când este cel mai indicat să bem cafea. Specialiștii au făcut studii serioase în acest sens și au ajuns la o concluzie care i-a nemulțumit pe mulți consumatori de cafea.

Vezi și tu care este intervalul orar optim când ar trebui să consumăm cafea

Astfel, s-a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să-ți bei cafeaua între 9:30 şi 11:30 sau între 13:30 şi 17:00, arată un studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Bethesda.

Acesta a venit cu explicații care i-a nemulțumit pe fanii cafelei de dimineață, de la prima oră. Cercetătorul a ajuns la concluzia că ne trezim în mod natural între 8 şi 9 dimineaţa, dar ceasul nostru biologic este receptiv la efectul cofeinei de-abia la câteva ore de la trezire.

Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării

Cafeaua te ține departe de diabetul de tip 2

Așadar, cercetătorul spune că nu are niciun rost să bem cafea imediat cum ne-am dat jos din pat, deoarece nu ne ajută cu nimic, însă acest lucru crează dependență. Dar de ce nu este corpul nostru atât de receptiv la primele re ale dimineții? Răspunsul vine tot de la cercetător.

Cel mai ridicat nivel de cortizol apare în corpul uman între orele 8:00 și 9:00 dimineața, când hormonul respectiv ajută organismul să își reintre în ritmul normal. Așadar, organismul nostru nu are nevoie atunci de cofeină, când cortizolul face toată treaba. Cofeina ar trebui să intre în scenă imediat cum nivelul cortizolului începe să scadă. Nivelul hormnului respectiv mai creşte la prânz şi între 17:30 şi 18:30, ceea ce înseamnă că nici în acest interval orar nu este indicat consumul de cafea.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Chiar dacă poate părea de greu de crezut, cafeaua ne ține departe de boli foarte grave. Un alt studiu făcut în urmă cu câțiva ani de dr. Craig Lammert, de la Clinica Mayo, arăta că un consum regulat de cafea poate reduce riscul de contractare a bolii numite Colangita sclerozanta primitiva. Aceasta poate provoca boli foarte grave, cum ar fi cancerul biliar, ciroza, sau insuficienţa hepatică.

Tot cafeaua este cea care stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeste mai multe funcţii cognitive: memoria, dispoziţia, vigilenţa, nivelul de energie din corp. În plus, cei care consumă regulat licoarea au cu aproape 50% mai puţine şanse să se îmbolnăvească de diabet de tip 2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...