Câți bani câștigă un vânzător de cafea la Starbucks în România

Daria Petrescu 10.04.2020, 18:17
Câți bani câștigă un vânzător de cafea la Starbucks în România

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume.  În noiembrie 2008, Starbucks Coffee Company număra peste 16.000 de locații în 44 de țări. De asemenea, Starbucks este  lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul. Cafeneaua deține mii de angajați în mai multe țări. Puțini sunt cei care știu ce salariu are un vânzător de cafea, în România.

Cafeua la Starbucks este una dintre cele mai apreciate

Față de cafeaua măcinată, și băuturile de tip espresso, localurile Starbucks servesc și ceai, băuturi îmbuteliate. De asemenea, în cafenea găsești produse de foietaj, și sandwich-uri deja preparate. Câteva localuri Starbucks sunt în interiorul spațiilor comerciale de alt gen. Cum ar fi supermarket-uri sau librării

Un vânzător de cafea la Starbucks în România are un salariu lunar net de 1500 de lei, la care se adaugă bonus de 180 de lei. De asemenea, acesta primește tichete de masa în valoare de 280 lei. Bacșișul ar putea ajunge la 100 de lei lunar.

Despre Starbucks

Apărută sub denumirea „Starbucks Coffee, Tea and Spice”, în Seattle, compania a preparat pentru prima oară cafea în 1971.

Starbucks este retailer-ul numărul unu din lume pe segmental specialitatilor din cafea. Ocupa locul patru în topul mondial al celor mai cunoscute branduri ale lumii, după Apple, Google și IKEA.

Câteva localuri Starbucks sunt în interiorul spațiilor comerciale de alt gen
Câteva localuri Starbucks sunt în interiorul spațiilor comerciale de alt gen

Un deceniu mai târziu, Starbucks și-a deschis cel de-al patrulea magazin în Seattle. În septembrie 1982, Howard Schultz a devenit managerul departamentului de marketing al Starbucks. El a supravegheat cele patru magazine din Seattle.

Schultz a părăsit mai târziu Starbucks, pentru a-și deschide propriul lanț de magazine de specialități de cafea în Seattle. Asta,  după modelul specific italian al espresso-barurilor.

În 1987, la numai un an de la lansarea magazinelor, Schultz a cumpărat în franciză, compania Starbucks. Între anii 1987 și 1992, Starbucks, sub conducerea lui Schultz, a deschis 150 de magazine noi.

Starbucks este prezentă pe piața din România din aprilie 2007

Sediul central Starbucks se află în Seattle, Washington, Statele Unite. Membrii actuali ai consiliului director sunt Jim Donald, Barbara Bass, Howard Behar, Bill Bradley, Mellody Hobson, Olden Lee, Greg Maffei, Howard Schultz, James Shennan, Javier Teruel, Robert Marsee, Myron Ullman și Craig Weatherup.

Starbucks U.S. Brands, LLC este o companie deținută de către Starbucks și care deține drepturile de proprietate asupra a aproximativ 120 patente și mărci comerciale Starbucks. Sediul ei este în Minden, Nevada.

Starbucks este prezentă pe piața din România din aprilie 2007 și operează 52 cafenele:

29 în București

3 în Timișoara

3 în Cluj-Napoca

De asemenea,  2 în Sibiu

2 în Ploiești

2 în Brașov

Constanța- 2, două  în Craiova, 2 în Iași.  În Galați, Oradea,  Pitești, Suceava și Baia Mare se află doar câte o cafenea.

Urmăriți Impact.ro și pe