Opinii. S-a deschis sezonul la vânătoarea revoluționarilor de catifea

Dan Mlădinoiu 17.12.2020, 17:54
Opinii. S-a deschis sezonul la vânătoarea revoluționarilor de catifea

Mircea Vulcănescu remaca odată că „în România, în afară de anotimpuri, nimic nu se schimbă fără constrângeri”. Etica, îmbrățișarea adevărului oricât de dureros ar fi, realizarea faptului că omiterea acestuia îți poate afecta în mod iremediabil reputația (dacă o ai) provin dintr-o lume cu valori în crepuscul și demonetizate.

S-a deschis sezonul la vânătoarea revoluționarilor de catifea

Comoția afectivă predominantă nu admite omul cu naturelul simțitor al lui Caragiale, adept al sintagmei „nu oricum, nu oriunde, nu oricând și nu orice”. Celula românească nu rezistă tentațiilor ce desfid educația, respectul autorității morale, considerației de sine și a sememilor cu care îți împarți existența. Unul din cusururile românului actual este impostura. Vrednic frate cu minciuna și hoția. Un trepied al lumii lichelizate. Concret, după rezervorul mănos al retrocedărilor imobiliare, o reală sursă de burdușire a huzur pentru conturile panglicarilor postdecembriști și netezirea la cota zero a macromanufacturilor, împărțirea certificatelor de revoluționar a avut și continuă să dețină o eficacitate notabilă, însă dificil de cuantificat dinspre unghiul binomului veridic-șarlatanie.

Cei pentru care libertatea, descătușarea din zalele unei tiranii cumplite, ieșirea din grota înghețată a spațiului concentraționar românesc, Revoluția a fost aidoma pulverizării în neant a unui monstru hidos la suflet. Printre ei s-au aflat, din nefericire, acarieni bancnotofagi. Dacă primii au plătit suprem în număr mare ori au suferit ireversibile schilodiri de ordin fizico-psihic, farsorii și-au înfipt ghearele fără bob de scrupule, imediat după ’90, în firava făptură a noii ordini naționale. Bineînțeles, contra șperț. Absolut terifiant! Să-ți legitimezi escrocheria cu bani. Tupeu de loc viran, de gang sordid. Este așijderea călcării batjocoritoare cu bocanci mâloși a bălților de sânge închegat.

Nicolae Ceausesc tine celebrul discurs de la balconul sediului central al PCR, in timpul Revolutiei de la 1989
Nicolae Ceausesc tine celebrul discurs de la balconul sediului central al PCR, in timpul Revolutiei de la 1989

Ce înseamnă Rolul Determinat de la Revoluția din 1989

Recent, fostul deputat Rădulescu- AKM a fost pus sub învinuire de către procurorii DNA pentru modul în care a obținut titlul de Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din 1989. Magistrații au suspiciuni privitoare la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată. „Terminatorul” din fostul Legislativ ar fi atestat prin decret prezidențial, cu ajutorul altor doi intermediari din Secretariatul de Stat pentru Problemele revoluționarilor, în schimbul unei mite, suma de aproximativ 144.000 lei, începând cu 1 ianuarie 2015. De menționat că meritul a fost introdus în lege la sfârșitul lui 2014 cu scopul eliminării impostorilor din rândul revoluționarilor pentru incidente petrecute la Timișoara, București, Sibiu, Cluj, înainte de fuga lui Ceaușescu. Păi, dacă astfel de indivizi au avut „rol determinant”, cei care la propriu erau biciuiți de grindina cu plumbi, ce titulatură ar trebui să primească?

Un alt „pivot” trecut prin sita luptătorilor autentici este celebrul Eugen Nicolicea, punct de sprijin și greu pedestraș al falangei dragniene. El a depus o cerere în care susține că s-a războit cu comunismul la Turnu Severin, în vreme ce pe CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților figurează că în aceeași perioadă era angajat la IIRUC București. Un ins duplicitar, căruia subiectul îi provoacă vizibile migrene și pe care încearcă să-l evite. Chestiunea revoluționarilor de catifea (fără nicio legătură cu Praga), care s-au luptat cu ursul mort, poate fi un alt început de drum pentru asanarea societății românești. Probabil că noua conducere aflată, încă, în stadiul de înmugurire se va ocupa și de acest aspect pestilențial. De bani necuveniți. Fiindcă sumele de la bugetul public la care cotizează și rudele revoluționarilor veritabili nu sunt deloc modice. Peste această nișă repulsivă de rozătoare și numai peste ea trebuie să se toarne acidul legii. Nu mai este loc pentru oglinzi negre în țara aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe