Operatorii economici din Rusia, sancţionaţi în România. Benzinăriile Lukoil au primit zeci de amenzi de la ANPC

Badea Violeta 02.03.2022, 13:55
Operatorii economici din Rusia, sancţionaţi în România. Benzinăriile Lukoil au primit zeci de amenzi de la ANPC

Odată cu invazia Ucrainei de către Rusia, țările occidentale, printre care și România, au anunțat o serie de sancțiuni majore împotriva țării lui Vladimir Putin. Recent, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat și ea în vizor operatorii economici din Rusia. Benzinăriile Lukoil s-au ales cu zeci de amenzi!

Benzinăriile Lukoil, sancțiuni uriașe din partea ANPC

ANPC a efectuat o serie de controale ample la nu mai puțin de 55 de benzinării Lukoil din 22 de județe. În urma verificărilor, inspectorii au aplicat 56 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 600.000 lei. De asemenea, aceștia au decis închidă temporar 12 puncte de lucru și să scoată de la vânzare mai multe produse.

„Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi variantă fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici.

Dar cel mai mult ne interesează consumatorii – cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România.

Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi.

Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări!”, a transmis Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Mai multe benzinarii Lukoil au fost amendate de ANPC
Mai multe benzinarii Lukoil au fost amendate de ANPC

Ce nereguli au fost găsite

Cele mai importante nereguli depistate de echipele de control au fost următoarele: comercializarea unor produse în afara datei durabilității minimale, deficiențe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de identificare-caracterizare ale mărfurilor sau la data durabilității minimale sau la prețul unitar și produse congelate cu aglomerări de gheață vizibile.

De asemenea, aceștia au mai găsit vitrine frig neigienizate și murdare, pline de praf, mizerie și insecte moarte, comercializarea de butelii deteiorate, lovite, infundate, ruginite, prezentand coroziunii, lipsa prețurilor unor produse alimentare sau utilizarea unor spații de depozitare neigienizate.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...