Operațiune DIICOT uriașă în vestul țării. Descinderi la traficanții de droguri din România

Cătălina Burghelea 14.04.2022, 07:33
Operațiune DIICOT uriașă în vestul țării. Descinderi la traficanții de droguri din România

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara și lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara efectuează, joi dimineaţă, 61 de percheziţii domiciliare în vestul României, într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. De unde proveneau drogurile?

DIICOT declară război traficanților de droguri

DIICOT și poliţia judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara fac descinderi la traficanții de droguri din vestul țării. Infractorii sunt acuzați că au introdus în România droguri de risc, au făcut trafic de droguri de risc şi de mare risc şi au efectuat, fără autorizaţie, operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Drogurile proveneau din plantaţiile de canabis din Spania.

61 de percheziții în vestul României

Mascații au mers peste traficanții de droguri din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara, care au introdus în România stupefiante de risc ce proveneau din plantaţii de canabis din Spania.

„La data de 14.04.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara, efectuează un număr de 61 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.”, a transmis DIICOT.

Exclusiv: Primul român condamnat pentru propagandă teroristă a fost eliberat din închisoare. Ce decizie a luat când s-a văzut liber

Cine făcea parte din gruparea infracțională organizată

Ampla operațiune vizează destructurarea unui grup infracţional organizat alcătuit din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza orașului Timişoara. Banda este specializată în trafic de droguri de risc (canabis) procurate din Spania de la cetăţeni români stabiliţi acolo.

Grupul de criminalitate organizată este format din cetăţeni români, stabiliţi în Spania, care asigurau procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis şi livrarea acestora în România. Din gașcă mai făceau parte persoane specializate în primirea unor cantităţi mari de droguri de risc din Spania, pe care le distribuiau membrilor grupării infracţionale care acţionează în Timişoara.

Zeci de persoane vor fi interogate

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi audiate 34 de persoane. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic. De asemenea, intervin Gruparea Mobiă de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara şi Inspectoratele de Jandarmi Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Oamenii legii au desființat cea mai mare plantație de canabis din Europa

Polițiștii spanioli au distrus 415.000 de plante de canabis, în valoare de până la 100 de milioane de euro! Autoritățile din Peninsula Iberică au numit-o cea mai mare plantație de canabis din Europa. În jur de 50 de tone de plante erau uscate într-un depozit, pentru a fi transformate în canabidiol (CBD), compus non-psihoactiv folosit pentru tratarea anxietății, insomniei și a altor afecțiuni. Plantația era situată în regiunea rurală din nordul Navarrei, fiind răspândită pe o suprafață totală de 67 de hectare, a precizat Garda Civilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...