OMS roagă țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace. Dozele pregătite pentru copii sunt cele cerute

Iancu Andreea 14.05.2021, 18:16
OMS roagă țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace. Dozele pregătite pentru copii sunt cele cerute

Chiar dacă pare că pandemia de coronavirus începe să se atenueze în unele dintre state, nu putem spune că situația este complet rezolvată. În continuare, unele regiuni ale lumii se confruntă cu situații dramatice, în special India, care a atins cifre record de infectări și decese în ultima perioadă. În acest context, OMS roagă țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace, întărind ideea că singurul mod prin care putem încheia pandemia este prin vaccinare. Anunțul reprezentanților face referire în special la dozele de ser pregătite pentru copii.

OMS face apel la țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace

Deși pare că ne îndreptăm pe drumul cel bun în privința pandemiei, nu putem sta liniștiți deocamdată. Noile tulpini apărute recent, explozia de cazuri de Covid-19 din India și decesele alarmante din acest stat îi determină pe reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății să transmită un mesaj important. OMS roagă țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace, în speranța că astfel vom putea reveni mai curând la normalitate.

În acest sens, schema COVAX vine în sprijinul statelor care nu beneficiază de suficiente fonduri pentru imunizare, dar au mai multă nevoie de seruri. Astfel, OMS le recomandă statelor cu posibilități să își reconsidere planurile de vaccinare în cazul copiilor împotriva coronavirusului, mai cu seamă că simptomele acestora s-ar încadra în zona ușoară și medie, și să doneze dozele vaccinurilor anti-Covid schemei de ajutorare a țărilor mai sărace.

Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere [planurile] și să doneze în schimb vaccinuri către #COVAX, a declarat acesta în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

OMS face apel la țările bogate să doneze vaccinuri către cele sărace
Tedros Adhanom Ghebreyesus, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății

Situația epidemiologică din India este îngrijorătoare

Totodată, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că cel de-al doilea an al pandemiei s-a dovedit a manifesta o mortalitate mai ridicată, cel mai probabil și pe fondul dezvoltării unor tulpini noi de virus precum cea britanică, africană sau indiană. Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății se arată îngrijorat de situația actuală din India, unde numărul de cazuri și de decese se păstrează alarmant.

În urmă cu doar câteva zile, premierul indian Narendra Modi trăgea un semnal de alarmă privind răspândirea necontrolată a coronavirusului în interiorul statului. Bilanțul oficial al cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 în India a depășit 24 de milioane. Totodată, în doar 24 de ore, autoritățile de la New Delhi au înregistrat peste 4.000 de decese cauzate de Covid-19, timp de trei zile consecutiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...