India a bătut recordul de infectări într-o zi. 400.000 de cazuri noi înregistrate, situația tinde să devină dramatică

India a bătut recordul de infectări într-o zi. 400.000 de cazuri noi înregistrate, situația tinde să devină dramatică

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume. Dacă anterior, recordul de infectări într-o singurpă zi era deținut de Statele Unite ale Americii, India a reușit să se stabilească pe prima poziție cu 400.000 de infectări.

India deține recordul de infectări într-o singură zi

Criza de sănătate din India depășește cele mai mari recorduri din lume. Autoritățile din India au raportat în această seară, 408.323 de noi infectări cu coronavirus. Astfel, India devine cap de listă în ceea ce privește numărul de infectări într-o singură zi, după cum relatează presa locală. Totodată, au fost raportate 3.464 de decese în ultimele 24 de ore.

Până în acest moment, în India au fost raportate 19.163.488 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 și 211.778 de decese, toate acestea din cauza noii tulpini indiene care este mult mai contagioasă și mai severă. Populația deține una dintre cele mai mari populații din lume, numărând peste 1,37 miliarde de locuitori, fiin a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, după cifrele înregistrate de SUA.

Situația din spitalele indiene este una șocantă, având în vedere că duc lipsă de oxigen pentru pacienți, însă nici spațiul nu îi ajută, fiind nevoiți să se folosească de parcuri și parcări pentru a incinera persoanele decedate din cauza Covid-19. Totodată, ultimele rapoarte arată că numărul de morți din India este unul subraportat.

Guvernul premierului Narendra Modi are parte de multe critici, pe baza faptului că permite oamenilor să se adune la festivalurile religioase dar și la mitinguri electorale în mai multe regiuni ale țării. Potrivit declarației din această săptămână venită din partea Organizației Mondiale a Sănătății, mai multe mutații ale coronavirusului circulă la nivelul țării, lucru care ar putea alimenta creșterea numărului de cazuri.

Parcarile au devenit locuri de incinerat persoanele decedate de Covid-19
Parcarile au devenit locuri de incinerat persoanele decedate de Covid-19

Capitala este unul dintre cele mai afectate orașe

Într-o declarație a ambasadoarei României în India, Nepal și Bangladesh, Daniela Sezonov Țane a afirmat că situația din India este una critică, iar cazurile cresc de la o zi la alta, cel mai afectat oraș fiind New Delhi.

„Printre cele mai afectate sunt Maharashtra și capitala New Delhi. În Delhi, mai multe spitale au epuizat zilele trecute rezervele de oxigen și medicamente, refuzând internarea de noi pacienți din aceste motive”, a spus aceasta pentru Libertatea.

După cum afirmă experții, cea mai bună măsură pentru a combate pandemia care atinge cote catastrofale în India, este cea a vaccinării celor peste 1,3 miliarde de locuitori. Până în acest moment, la nivelul țării au fost administrate peste 150 de milioane de doze, însă această cifră reprezintă un procent destul de mic având în vedere populația Indiei.

Începând cu data de 1 mai, India va permite tuturor persoanelor cu vârstele cuprinse între 18 și 45 de ani să fie vaccinate. O altă problemă cu care se confruntă țara, este lipsa acută a vaccinurilor chiar dacă este cel mai mare producător din lume.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe