Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că pandemie cu noul coronavirus este departe de-a fi încheiată. În prezent, situația este una care devine tot mai alarmantă, la nivelul foarte multor țări. În România, numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 a fost unul accelerat în acest weekend.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite un avertisment foarte sumbru legat de situația infectărilor cu noul coronavirus. Lucrurile nu vor reveni prea curând la un normal pe care îl cunoșteam înainte de izbucnirea pandemiei SARS-COV-2. Încă din luna decembrie a anului trecut, când au apărut primele cazuri confirmate, din China, întreaga planetă se confruntă cu o situație fără precedent. Măsurile suplimentare de protecție au fost înăsprite și la nivelul țării noastre, prin obligarea cetățenilor la purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise.
Pandemia cu noul virus va fi una foarte îndelungată, avertizează specialiștii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Anunțul nu tocmai îmbucurător a venit încă de sâmbătă, pe 1 august 2020. Comitetul de urgenţă al instituţiei, format din 18 membri și 12 consilieri, a avut cea mai nouă întrunire în care a fost amplu dezbătută situația actuală. Cazurile de coronavirus i-au făcut pe cei de la OMS să se reunească pentru a reevalua pandemia.
„OMS continuă să estimeze că riscul de COVID-19 este foarte crescut”, se arată în comunicatul oficial oferit de OMS, potrivit Mediafax.
Până în momentul de față, coronavirusul a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane pe plan mondial, provocând peste 680.000 de morţi. De aceea, oficialii OMS au cerut ca fiecare țară să primească instrucțiuni precise și cât se poate de pragmatice prin care să combată pandemia. Recomandările au inclus și grăbirea cercetărilor despre coronavirus, în speranță găsirii cât mai rapide a unui vaccin. Se dorește și stabilirea originii animale a acestui virus, precum şi eventualele mijloace prin care se poate răspândi printre animale. Următoarea dată când comitetul de urgență se va reuni în cadrul OMS va fi în aproximativ trei luni de zile.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Modurile de transmitere (a noului coronavirus n.red.), potenţialele mutaţii, imunitatea dezvoltată. (…) Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.