Secretul pentru o omletă pufoasă la micul dejun. Ingredientul pe care bucătarii de top l-au interzis complet din rețetă

Anca Manolica 17.09.2022, 09:00
Secretul pentru o omletă pufoasă la micul dejun. Ingredientul pe care bucătarii de top l-au interzis complet din rețetă

Dacă vei căuta pe internet „cum să gătești o omletă”, veți găsi o mulțime de rețete pentru micul dejun cu diferite sfaturi, trucuri și tehnici de gătit. Există un mod corect de a face o omletă? Ei bine, nu. Dar există cu siguranță greșeli pe care le fac oamenii atunci când gătesc aces preparat. Un bucătar renumit din Marea Britanie dezvăluie secretul rețetei perfecte, dar și ce ingredient nu ar trebui să mai adaugi niciodată în compoziție.

Cum pregătești o omletă pufoasă

Omleta face deliciul oricărei dimineți. Și cum prima masă a zilei este una care trebuie să ne ofere energie și să ne ajute să ducem la bun sfârșit toate activitățile plănuite, omleta numai că este o alegere gustoasă și sațioasă, dar este și o rețetă sănătoasă, atât timp cât îi adăugăm ingredientele care trebuie.

Dacă omleta este și preferata ta la micul dejun, ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui cum ar trebui să prepari o ombletă pufoasă. Secretul este al unui unui bucătar celebru din Marea Britanie.

Ce ingredient să nu mai adaugi de acum în compoziție

Fiecare dintre noi are, cu siguranță, propria metodă atunci când vine vorba de a pregăti omleta, mai ales una foarte pufoasă. Însă, dacă te numeri printre cei care adăugă lapte în compoziție, află că acest lucru este total greșit. Sau cel puțin asta susțin mai mulți bucătari de top din Anglia.

Secretul pentru o omletă pufoasă la micul dejun
Secretul pentru o omletă pufoasă la micul dejun

Contrar credințelor, laptele nu face ouăle să devină mai cremoase, susține Dan Joines, un chef celebru care conduce mai multe restaurante premiate în Londra. Din contră, ele pot căpăta o textură „cauciucată”: Un „păcat capital”, mai spune el. În locul lactatului, ar trebui folosit untul cremos.

„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a declarat bucătarul Dan Joines.

Și bucătarul-șef al mult lăudatului restaurant Hide din capitala Marii Britanii, Luke Selby, spune același lucru: „Da, să pui lapte în omletă este un păcat capital!”.

Totodată, prin subțierea ouălor, vei ajunge să le gătești mai mult decât trebuie. În același timp, laptele poate face ca amestecul să se taie la căldură, ceva de nedorit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...