Oligarh ucrainean, găsit mort în condiții misterioase în Marea Britanie. Poliția a deschis o investigație

Ana Anitoiu 03.03.2022, 19:12
Oligarh ucrainean, găsit mort în condiții misterioase în Marea Britanie. Poliția a deschis o investigație

Un oligarh ucrainean a fost găsit mort în condiții misterioase, în locuința lui din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Poliția a deschis o investigație și au ieșit la iveală mai multe informații despre omul de afaceri descoperit fără suflare.

Cine a fost oligarhul ucrainean găsit mort în condiții misterioase

Mikhail Watford, în vârstă de 66 de ani, s-a îmbogățit din petrol și gaze naturale după ce s-a destrămat Uniunea Sovietică. Anchetatorii susțin că acesta a murit în condiții misterioase, dar nu suspecte. Oligarhul era născut drept „Misha”, după ce s-a stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

„Am fost sunați în după-amiaza zilei de luni, 28 februarie, după ce a fost descopeit cadavrul unui bărbat la o adresă din Portnall Drive, Wentworth. A fost chemată o ambulanță, dar a fost declarat decesul. Apropiații lui au aflat despre moartea lui și au sprijinul ofițerilor specializați pentru astfel de incidente.

Se desfășoară o investigație referitoare la circumstanțele în care a avut loc decesul, dar deocamdată nu considerăm că avem de-a face cu un caz de moarte suspectă”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Oligarh ucrainean, gasit mort in conditii misterioase in Marea Britanie
Oligarhul Mikhail Watford

Inițial, oligarhul ucrainean s-a stabilit în Londra, unde a locuit cu soția lui estoniană, Jane, înainte de a se muta în Surrey. Mikhail Watford a spus într-un interviu din 2015 pentru The Sunday Times că a crescut într-un apartament mare cu patru camere, cu o baie și o mașină în era sovietică a Ucrainei. Atunci, omul de afaceri a menționat că aceste condiții echivalau cu capacitatea de a călători cu avionul în prezent.

Ce ar fi cerut mama oligarhului

Mama lui, care locuiește într-un apartament învecinat din vila lui, și care era acasă atunci când a fost descoperit trupul neînsuflețit al oligarhului, ar fi insistat ca documentele lui societice de identitate să fie păstrate în siguranță.

„Ea crede cu tărie că se vor întoarce comuniștii în Rusia și Ucraina. Între timp, se bucură de cheltuieli modeste pe banii fiului său. Sperăm ca ceea ce crede ea să nu se adeverească niciodată”, a spus Mikhail Watford despre mama lui în anul 2015.

Oligarhul ucrainean avea trei copii: Michael, fiul său din prima căsnicie; o fiică, Michelle, și încă un fiu, Alexander, din căsătoria lui cu Jane, potrivit The Guardian.

Vestea acestui deces vine după ce oligarhii au fost puși sub lumina reflectoarelor în Regatul Unit, în cazul în care se crede despre ei că ar fi apropiați ai lui Vladimir Putin. Informația vine la puțin timo după tentativa de asasinat a fostului agent dublu rus Sergei Skripal și a fiicei sale, ce ar fi fost ordonată de Kremlin în Marea Britanie.

Însă, nu există informații conform cărora Watford ar fi fost ținta sancțiunilor impuse de Occident și susținute de Marea Britanie după ce președintele rus a declanșat un război în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...