Olandezul care a ucis-o pe fetița din Dâmbovița a mai avut o victimă, la Iași, în 2016. Cum a operat atunci

Claudiu Surmei 26.09.2019, 10:35
Olandezul care a ucis-o pe fetița din Dâmbovița a mai avut o victimă, la Iași, în 2016. Cum a operat atunci

Ies la iveală noi detalii cutremurătoare despre cazul olandezului care a ucis-o pe fetița din Dâmbovița. Criminalul ar mai fi făcut o victimă în 2016, la Iași. Zilele trecute, procurorul general al României a declarat că nu știe dacă mai sunt victime, dar că trebuie verificate toate pistele.

Olandezul care a ucis fetița din Dâmbovița era recidivist

„Nu știm dacă există și alte victime, dar trebuie verificate toate pistele, pentru că el a fost de cel puțin de patru ori în țară. Nu avem date la acest moment că ar fi avut complici. Ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România și încercăm să indentificăm locurile în care a fost, încercăm să identificăm eventuali complici”, a declarat Bogdan Licu, procurorul general al României.

Între timp reporterii ieșeni au aflat că Johannes Visscher a petrecut câteva zile la Iași în anul 2016 și ar mai fi făcut o victimă. Este vorba despre o minoră care a fost luată din fața casei, dusă pe un câmp și agresată sexual. După ce părinții copilei au alertat autoritățile, a fost deschis un dosar penal, s-au făcut verificări, dar olandezul le-a luat-o înainte polițiștilor și a plecat repede din țară.

 

Tragedia din Dâmbovița nu s-ar fi întâmplat dacă polițiștii și procurorii ieșeni ar fi fost mai vigilenți în 2016. Olandezul a acționat și atunci în același mod. A închiriat o mașină, a luat o minoră de pe stradă și a agresat-o. O vecină a văzut când fetița a urcat în mașină, o Skoda Rapid, deci polițiștii au avut și indicii despre automobilul cu care se deplasa suspectul prin oraș. În plus, acesta a plecat din România abia după o zi de la comiterea faptei.

Întrebați dacă olandezul este bănuit că a comis fapte similare celei din Dâmbovița, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au dat un răspuns uluitor.

„În perioada 13-16 iunie 2016 au fost semnalate 8 cazuri de dispariție a unor minori. Șapte dintre aceștia au fugit din centrele de plasament, iar o minoră a plecat din Iași la Botoșani, la prietenul ei. Toți au fost găsiți și au declarat că nu au fost victime ale unor infracțiuni”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe