Obiectul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă de Revelion. Atrage prosperitatea şi norocul

Iancu Andreea 09.12.2021, 19:23
Obiectul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă de Revelion. Atrage prosperitatea şi norocul

Trecerea dintre ani reprezintă pentru mulți un moment de reflecție, în care analizăm anul ce a trecut și ne îndreptăm cu speranță privirea către cel care urmează. Alături de astfel de obiceiuri psihologice, există o serie de tradiții și mai degrabă superstiții care privesc acest eveniment. Sunt multe practici care ne ajută să atragem prosperitatea și armonia în anul următor. Printre acestea se regăsește și obiectul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă de Revelion. Îți va asigura belșugul după trecerea dintre ani.

Care este obiectul pe care trebuie să îl ai în casă de Revelion. Te vei bucura de prosperitate tot anul

Se obișnuiește ca în noaptea de Anul Nou să facem o retrospectivă privind trecutul și lunile pe care le lăsăm în urmă, dar, pe de altă parte, ne uităm către viitor cu multă credință și dorință de mai bine. Printre dorințele de sănătate, iubire și fericire, mulți își doresc să atragă prosperitatea în jurul lor. De aceea, pentru a ajuta energiile bune să se adune, există tradiții care menționează obiectul pe care trebuie să îl ai în casă de Revelion. Acesta face parte dintre tradițiile din noaptea de Anul Nou. Totodată, există o serie de alte obiceiuri care transformă trecerea dintre ani într-un ritual.

Conform tradițiilor din folclorul românesc și nu numai, este bine să avem la noi diferite obiecte. Astfel, ar trebui să avem la îndemână ceva nou, ceva vechi și ceva roșu. Legendele susțin că la trecerea în noul an, vechiul an și cel nou se întâlnesc, iar Anul Nou este cel care rămâne, lăsându-l pe celălalt să se ducă. Semnificația se regăsește și în cazul obiectelor noi și vechi. Fie că sunt articole de decor ori accesorii din ținuta pentru petrecere, ele sunt o alegere inspirată. De asemenea, un alt element esențial este obiectul roșu, responsabil de bucurie, dragoste, belșug și armonie în anul ce vine. Câteva lumânări roșii parfumate, ori o brățară sau chiar lenjerie intimă în nuanțe de roșu ar putea fi o alegere potrivită.

Care este obiectul pe care trebuie să îl ai neapărat în casă de Revelion
Obiceiuri de Revelion pe care e bine să le respecți

Ce nu ar trebui să îți lipsească de la petrecerea pentru trecerea dintre ani

Un obicei preluat din SUA este așezarea unui calendar cu noul an în casă, înainte de Revelion. Astfel, viitorul se va simți așteptat și întâmpinat cu bucurie. De asemenea, o monedă din argint sau orice alt metal prețios este o alegere inspirată pentru noaptea de Anul Nou. Aceasta trebuie pusă în paharul de șampanie cu care veți ciocni la miezul nopții. Ea are rolul de a aduce bogăție în anul ce urmează. Ulterior, după Revelion, moneda trebuie păstrată în portofel.

O tradiție extrem de cunoscută este legată de consumul anumitor alimente la trecerea dintre ani. Iar strugurii se numără printre acestea. Ei ar urma să îți asigure un an bogat și sănătate. De asemenea, nu uita să consumi 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion ca lucrurile să se întâmple. Nu contează culoarea lor.

Vâscul este, de asemenea, esențial la petrecerea pentru Noul An. Un buchet trebuie așezat la ușă, pe perete sau sub forma unei ghirlande. Norocul în dragoste va fi atras dacă reușești să săruți persoana iubită sub vâsc. Totodată, la fel de importanți sunt și banii, pe care trebuie să îi purtăm în buzunar în noaptea de Revelion pentru a avea tot anul parte de succes financiar. Se spune că dacă suma este una generoasă, vom beneficia de ea tot anul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...