Obiectul din casă care aduce numai ghinion. Sigur îl ai şi tu, scapă de el cât mai repede!

Ioana Bucur 24.04.2022, 16:11
Obiectul din casă care aduce numai ghinion. Sigur îl ai şi tu, scapă de el cât mai repede!

Ne alegem cu mare grijă fiecare achiziție, gândindu-ne dacă se potrivește cu restul decorului sau dacă avem nevoie cu adevărat de acel lucru. Nu sunt mulți cei care țin cont de un alt aspect. Potrivit filosofiei Feng Shui, ce caută să armonizeze energiile din locuință pentru a ne ajuta să trăim o viață frumoasă, liniștită, ferită de neplăceri, există un obiect din casă care aduce numai ghinion. Din păcate, este vorba despre un accesoriu de curățenie ce nu lipsește din nicio gospodărie.

Un obiect ce nu lipsește din casele românilor aduce ghinion

Cu toate că s-a născut în Asia, filosofia Feng Shui a câștigat foarte mulți adepți și în restul lumii, în special în Europa, oamenii fiind dispuși să îi aplice principiile pentru a-și crea un „acasă” cât mai aproape de perfecțiune.

Specialiștii Feng Shui au întocmit o listă cu obiecte din casă ce aduc ghinion și pe care nu ar trebui niciodată să le aducem sau păstrăm în locuință.

Lista începe cu una dintre cele mai populare plante. Deloc pretențios și foarte ușor de îngrijit, cactusul ar trebui evitat, la fel ca orice altă floare sau plantă cu spini. Se pune că aceastea atrag ghinionul și singurătatea.

Tot la capitolul flori sunt menționate cele albe și roșii care nu ar trebui niciodată ținute în aceeași vază. Superstițioșii din vremea victoriană, mai exact cei de la sfârșitul secolului al XIX-lea erau de părere că florile albe și roșii puse în aceeași vază anunță moartea cuiva din casă, motiv pentru care au renunțat la acest aranjament.

Obiectul din casă care aduce numai ghinion. Sigur îl ai şi tu, scapă de el cât mai repede!

Ce spun legendele

Înainte de ca principiile Feng Shui să pătrundă în Europa, era deja o superstiție celebră de care se fereau cei mai mulți oameni: vei avea parte de șapte ani de ghinion, dacă vei sparge oglinzile sau geamurile din casă. Conform stilului Feng Shui, o oglindă orientată spre pat poate duce la probleme în relația cu partenerul de viață.

Filosofia asiatică descrie și o culoare aducătoare de ghinion, dacă este folosită pentru vopsirea pereților interiori: verde.

Dintre toate obiectele aducătoare de ghinion din casă, potrivit Feng Shui, există unul ce nu lipsește din multe gospodării și locuințe de la noi din țară. Este vorba despre mătura veche!  Chiar și unele legende populare spun că măturile vechi atrag problemele și nefericirea într-o casă, tocmai de aceea ar trebui schimbate destul de des.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...