Obiectul ciudat adus de un credincios la moaștele Sfintei Parascheva. Cei prezenți au crezut că nu văd bine

Stan Filon 13.10.2022, 08:42
Obiectul ciudat adus de un credincios la moaștele Sfintei Parascheva. Cei prezenți au crezut că nu văd bine

Mii de credincioși au luat cu asalt Iași-ul, zilele acestea, pentru a se ruga la racla Sfintei Parascheva, sărbătorită pe data de 14 octombrie. Cu toții vin cu brațele pline de haine, pe care le ating de racla cuvioasei, însă recent oamenii au rămas cu gura căscată când au văzut cu ce obiect a venit la Iași un pelerin din țară. L-a adus de departe pentru a-l atinge de sfintele moaște.

Obiectul ciudat adus de un credincios la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 100 de mii de credincioși au trecut până acum pe la racla Sfintei Parascheva, începând de pe data de 8 octombrie, când s-a deschis pelerinajul. Oamenii vin din toată țara pentru a se ruga la moaștele Sfintei. Unii sunt bolnavi, alții au rude bolnave acasă, iar Cuvioase le ascultă problemele tuturor.

Oamenii vin cu obiecte de îmbrăcăminte ale celor dragi, ale rudelor, ale vecinilor care nu au putut ajunge anul acesta la Iași. Le ating de racla Cuvioasei Parascheva și speră ca acestea să se încarce cu o energie pozitivă care să-i ajute pe cei de-acasă.

Obiectul ciudat adus de un credincios la moastele Sfintei Parascheva
Obiectul ciudat adus de un credincios la moastele Sfintei Parascheva

„Dacă este ziua ei pe 14 octombrie, am adus cadou”

„Am tricoul nurorii, tricoul biatului, al mamei, al unei vecine care are un copil mai bolnav, la fraţi, că au probleme. Tricouri, batice”. Nu trece nimeni cu mâna goală pe la moaştele sfintei, în căutarea binecuvântării. Unii vin cu buchete de flori, pe care ating de raclă, apoi le iau acasă. Recent, însă, un bărbat a șocat întreaga audiență atunci când a venit la racla Sfintei parascheva cu …un covor. Am adus un covor pentru Sfânta Parascheva. Păi dacă este ziua ei pe 14 octombrie, am adus cadou un covor. Venim în fiecare an, dar covorul l-a trimis fiica mea”, a explicat bărbatul.

Oamenii vin plini de dorințe arzătoare la Sfânta Parascheva. Mulți au fost și în anii trecuți și spun că Sfânta i-a ajutat să-și îndeplinească dorințele. Anul acesta vin cu solicitări noi.

„Mi-am dorit să am permis, mi-a dat Dumnezeu permis anul ăsta”, spune un român. „Să învăţ mai bine, pentru BAC, pentru permis. Le-am obţinut acum, mulţumesc lui Dumnezeu şi Sfintei, bineînţeles. Să mă ajute, să-mi dea minte multă”. Altcineva îşi doreşte „să se căsătorească repede”.

Cei mai mulți pelerini însă vin cu gândul la sănătatea lor sau a celor apropiați, care se confruntă cu probleme grave. Orele lungi petrecute la coadă în rugăciune nu sunt văzute ca un efort: „Sunt emoţionată până la lacrimi. Am venit cu gândul pentru sănătatea fetiţei, are nişte probleme de sănătate”, spune o mămică. Vineri sunt așteptați peste 60.000 de pelerini la Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...