Obiectivul la care Bill Gates lucrează de peste 20 de ani. A recunoscut ce vrea în 2022

Iancu Andreea, Anca Lupescu 22.01.2022, 14:27
Obiectivul la care Bill Gates lucrează de peste 20 de ani. A recunoscut ce vrea în 2022

În timp ce rivalii săi miliardari, Elon Musk sau Jeff Bezos, se concentrează pe cursa spațială, cofondatorul Microsoft țintește mai sus. Obiectivul la care Bill Gates lucrează de mai bine de 20 de ani a fost dezvăluit recent, oferind o nouă viziune asupra intențiilor omului de afaceri pentru anul 2022. Acesta a recunoscut planurile sale de viitor.

Care este obiectivul lui Bill Gates pentru 2022

Bill Gates, celebrul cofondator Microsoft, a dezvăluit, în cadrul unui interviu pentru CNN, că nu își dorește să se alinieze aspirațiilor celorlalți miliardari, Elon Musk sau Jeff Bezos, ci consideră că are multă treabă de făcut aici, pe Pământ. Potrivit declarațiilor omului de afaceri, obiectivul lui Bill Gates pentru 2022 este unul ambițios, dar care îi privește pe cetățenii defavorizați ai lumii.

Gates consideră că este esențial ca și continentul african să se dezvolte, locuitorii din această regiune a lumii să aibă o viață mai bună și acces la informație. De asemenea, observarea schimbărilor climatice și alinierea agriculturii la viitor ar trebui să îi preocupe pe oamenii înstăriți, susține Bill Gates.

„Cursa spațială, în mare parte, este o piață comercială. A avea conexiuni la internet grozave în toată Africa este un lucru bun, folosirea sateliților pentru a vedea ce se întâmplă cu agricultura și cu schimbările climatice. Deci nu este doar o motivație filantropică. Sper că oamenii bogați vor găsi căi de a înapoia averea lor societății, cu un impact mare. E clar că au abilități. Ei nu pot, sau nu ar trebui, să țină totul pentru ei”, a spus Bill Gates.

De asemenea, miliardarul a precizat că este necesar ca populația țărilor sărace trebuie sprijinită pentru a fi eradicate boli de temut, care fac victime anual în aceste țări din lumea a treia.

„Până când nu vom scăpa de malarie și de tuberculoză și de toate aceste boli care sunt atât de îngrozitoare în țările sărace, pe asta mă voi concentra”, a mai spus miliardarul.

Care este obiectivul lui Bill Gates pentru 2022
Continentul african se confruntă cu o multitudine de probleme

Fundația Bill și Melinda Gates face progrese importante

Eforturile filantropice ale lui Bill Gates, alături de fosta sa soție, dau roade. Fundația celor doi a ajutat la eradicarea oncocercozei, cunoscută în mod obișnuit sub numele de orbirea fluvială, în Niger, prima țară africană care a făcut acest lucru. Această boală, cauzată de infecția cu viermele parazitar Onchocerca volvulus, aduce simptome severe, care implică mâncărimi severe, cucuie sub piele și orbire.

Aceasta este considerată de specialiști drept a doua cea mai comună cauză de orbire datorită infecției, după trahoma. Aproximativ 99% dintre persoanele infectate trăiesc în 31 de țări africane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dacă Nigerul este prima țară care a eradicat complet orbirea fluvială, asta arată că putem face acest lucru pentru întreg continentul”, a spus Gates.

Poliomielita, următoarea țintă a lui Bill Gates

Fondatorul Microsoft susține că principalul său obiectiv pentru anul 2022 este eradicarea unei alte boli cumplite, poliomielita.

„Aceasta este o cauză importantă pentru mine. Deci, dacă Afganistanul poate rămâne stabil, se pare că în sfârșit vom reduce cazurile de poliomielită sălbatică la zero. Și lucrăm la asta de peste 20 de ani”, a mai precizat miliardarul.

Miliardarul este nemulțumit de faptul că numeroase astfel de boli sunt mai puțin mediatizate și astfel fondurile pentru eradicarea lor sunt extrem de reduse. Gates susține investirea în sănătatea Africii și în educarea populației de pe continent.

„Trebuie să investim într-adevăr în sănătatea Africii, astfel încât copiii să supraviețuiască, să aibă o alimentație bună și acesta este viitorul, astfel încât să poată fi bine educați și să ridice continentul… Așa că ieșim mereu și spunem că doresc să se implice mai multe guverne și filantropi”.

Bill Gates și Melinda, fosta sa soție, alături de Warren Buffett, au creat în urmă cu zece ani Giving Pledge. Acesta reprezintă un angajament luat de 40 dintre cei mai bogați oameni ai Americii, care au stabilit că vor investi în cele mai fierbinți probleme ale lumii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...