Obiceiul ciudat din Coreea de Sud. Ce au ajuns să închirieze oamenii pentru a se relaxa

Nicu Stan 26.11.2021, 19:09
Obiceiul ciudat din Coreea de Sud. Ce au ajuns să închirieze oamenii pentru a se relaxa

Un obicei ciudat a apărut în Coreea de Sud. Ce au ajuns să închirieze locuitorii care sunt stresați pentru a se relaxa. Numai așa sud-coreenii pot evada din viața de zi cu zi, care este una foarte agitată. Cu ce se confruntă locuitorii din Coreea de Sud, în special tinerii?

Ce obicei ciudat a apărut în Coreea de Sud. Ce închiriază populația pentru relaxare

Un obicei ciudat al închirierii de timp pentru deconectare de la stresul zilnic a luat amploare în Coreea de Sud. Populația stresată din Seul are la dispoziţie servicii prin care pot evada din viaţa urbană agitată în locuri special amenajate la interior.

Astfel, multe cafenele, precum şi cinematografe din Seul închiriază spaţii unde clienţii se pot bucura de linişte şi chiar de anumite experienţe de detensionare precum simularea unui zbor cu avionul sau sunetul calmant al focului de lemne.

Sud-coreenii platesc sa se decontecteze de la agitatia zilnica
Sud-coreenii platesc sa se decontecteze de la agitatia zilnica

Cafenelele oferă spații de relaxare

Spre exemplu, cafeneaua ”Green Lab”, amplasată lângă parcul Seoul Forest, oferă contra cost spații ferite de zgomotul telefoanelor mobile şi al conversaţiilor.

Aici, clienţii pot sta câteva zeci de minute în care să nu facă nimic absolut, bucurându-se astfel de momente solitare şi de linişte relaxantă.

Fenomenul ciudat se extinde în Seul

Noul obicei ciudat, care se extinde în Seul, a fost surprins într-un reportaj publicat de Washington Post.

”Este deosebit de dificil de găsit în societatea coreeană un spaţiu în care să fie acceptabil să stai degeaba. Oamenii par să fie tot mai interesaţi de asemenea locuri, deşi, după părerea mea, va mai dura până când acestea vor deveni populare pe scară largă”, spune o angajată a Green Lab, citată de publicaţia americană.

Ce filme pot fi văzute în cinematografe

De asemenea, unele cinematografe sud-coreene oferă de asemenea servicii de deconectare în care populația poate plăti un bilet de câţiva dolari pentru a urmări ”Flight”, un film care este, de fapt, simularea unui zbor cu durata de 40 de minute.

”Ia o pauză zburând prin nori pufoşi”, se arată în reclama filmului, care este o continuare a ”Fire Mung”, care este doar un clip de 31 de minute cu un foc care trosneşte.

Cu ce se confruntă populația Coreei de Sud

Coreea de Sud are reputaţia unei țări cu un ritm de viaţă extrem de alert şi dur de care sunt afectaţi cu preponderență milenialii, care se confruntă cu datorii şi luptă în același timp pentru a avea o casă.

Un sondaj recent apărut în presa locală indică faptul că din puţin peste o mie de locuitori ai Seulului 70% recunosc că se simt deosebit de stresaţi, în timp ce, în grupa celor de 20 ani, 46.5% au spus că se simt deprimaţi.

Urmăriți Impact.ro și pe