Obiceiul ciudat al primarului Timișoarei. Dominic Fritz urmărește noaptea mașinile de gunoi

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 13:36
Obiceiul ciudat al primarului Timișoarei. Dominic Fritz urmărește noaptea mașinile de gunoi

Timișorenii au aflat obiceiul ciudat al edilului lor! Cel care a venit cu dezvăluirea a fost chiar primarul Dominic Fritz, care s-a declarat recent nemulțumit de modul în care firmele de salubrizare își fac treaba, deși Primăria plătește pentru curățenie 40 de milioane de lei anual.

Primarului Timișoarei, Dominic Fritz, urmărește noaptea mașinile de gunoi

Primarul Dominic Fritz a dezvăluit faptul că este nemulțumit de felul în care își face treaba firma de salubrizare din oraș, așa că și-a făcut un obicei să urmărească noaptea mașinile de gunoi. În demersul său a cooptat mai mulți angajați ai instituției, care urmăresc și ei activitatea angajaților de la salucritate.

”Nu a existat până acum o verificare a prestării serviciilor. Fiecare dintre noi, cei din conducerea PMT, am făcut această verificare. Am urmărit, la propriu, mașina de curățenie noaptea, să vedem dacă are peria sus sau jos. Am făcut o obsesie aproape, cu peria. E sus sau e jos? O odată, de două ori, de trei ori, dar primarul, viceprimarii, administratorul orașului, nu pot fi în 100 de locuri în același timp, urmărind 100 de procese, să vadă dacă firmele cărora le plătim 40 de milioane de an, doar pe salubrizarea stradală, își fac datoria”, a spus Fritz.

Obiceiul ciudat al primarului Timisoarei. Dominic Fritz urmareste noaptea masinile de gunoi
Obiceiul ciudat al primarului Timisoarei. Dominic Fritz urmareste noaptea masinile de gunoi

”Sunt 6 firme care fac curățenie în oraș”

Prmarul a venit cu amenințări și spune că firmele care nu își fac treaba vor fi penalizate și se poate merge chiar și până la rezilierea contractelor. ”Sunt 6 firme care fac curățenie în oraș, dar până acum nu a existat un efort de coordonare între ele. Domeniul public este feliat și fiecare firmă lucrează fără să se coordoneze cu celelalte. Avem 3 contracte pe salubritate stradală și alte 3 contracte pentru curățenie în parcuri și pe spațiile verzi”, a adăugat Dominic Fritz.

Războiul împotriva gunoaielor le-a fost declarat și celor care fac murdar pe străzi. Poliția Locală va intensifica verificările pentru a-i prinde pe cetățenii care aruncă gunoi pe domeniul public. Poliția Locală aplică legea și aplică, în fiecare lună în jur de 100 de amenzi. Cea mai mare amendă aplicată de Poliția Locală Timișoara a fost în valoare de 30.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...