Oana Roman, îngenuncheată de durere. Ce a adus-o pe vedetă la capătul puterilor: “Simt că nu mă mai pot ridica”

Nicu Stan 09.05.2021, 08:01

Oana Roman, îngenuncheată de durere. Ce a adus-o pe vedetă la capătul puterilor. Abia acum s-a aflat, Oana Roman suferă de o boală foarte gravă.

Oana Roman suferă de o boală teribilă. Când a descoperit-o. ”Mă simt singură, abandonată, atacată”

Oana Roman, îngenuncheată de durere. O afecțiune adus-o pe vedetă la capătul puterilor. Oana Roman suferă de o boală foarte gravă, de la o vârstă foarte fragedă.

Părinții nu au dus-o la doctor la timp, astfel că Oana Roman a ajuns să se trateze corect abia la 30 de ani, moment când ea singură a decis că e timpul să meargă la doctor.

Oana Roman are probleme cu depresia din copilarie
Oana Roman are probleme cu depresia din copilarie

Oana Roman suferă de depresie

Oana Roman se luptă de la o vârstă fragedă cu depresia, boală care afectează foarte mulți oameni.

“Eu sunt bine. Am reușit să trec peste asta, deși a fost înfiorător de greu. Nu se trece peste depresie și peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este foarte important să faci terapie. Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune medicală. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală și trebuie tratată la doctor.

Oana Roman, copleșită de toate problemele

Treci peste ea în sensul că reușești să o faci să se diminueze foarte mult, dar ea nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare foarte latentă undeva acolo și în orice moment se poate întoarce. De aceea trebuie să ai grijă de sufletul tău.

Depresia intervine în momentul când tu nu mai ai grijă de sufletul tău, când te lași copleșit de toate problemele din jur și de viață”, a scris Oana Roman pe pagina proprie de Instagram.

De când se luptă Oana Roman cu depresia

Oana Roman povestește că suferă de depresie încă de la 14 ani. Mioara și Petre Roman nu au înțeles la vremea respectivă cu ce se confruntă fiica lor, astfel că vedeta a primit tratamentul corect peste alți 15 ani.

”Eu am intrat în depresie la o vârstă foarte complicată. Aveam în jur de 14 ani. Părinții mei atunci nu au înțeles cât de rău eram și m-au dus să îmi trateze efectul și nu cauza. Efectul a fost că din cauza puternicei depresii în care eram m-am îngrășat foarte tare, pentru că nici nu mai făceam sport și ei m-au dus la endocrinolog.

Oana Roman se tratează de la 30 de ani

Tratamentul a venit abia după 15 ani. De abia în jurul vârstei de 30 de ani eu am înțeles că nu mai pot să trăiesc așa și m-am dus la doctor.

Norocul meu este că am întâlnit un doctor psihiatru și psihoterapeut minunat care a reușit să mă trateze fără tratament medicamentos. Eu aveam și o depresie puternică și stări de anxietate și atacuri de panică recurente”, mai povestește Oana Roman.

Oana Roman trece prin momente de coșmar

Oana Roman trăiește, din cauza bolii, niște momente de coșmar, momente inexplicabile pentru cei care nu trec prin această boală.

”Sunt momente în care cad și eu, în care nu mai vreau să știu de nimeni, în care îmi vine să plec la capătul Pământului și să las totul în urmă. Sunt momente în care cad în genunchi la propriu și simt că nu mă mai pot ridica și găsesc mereu puterea să merg mai departe. Chiar dacă nu arăt, sunt momente în care mă simt singură, abandonată, atacată, în care mă simt rău fizic și psihic, dar mă ține cel mult o zi, pentru că m-a ajutat foarte mult terapia”, a mai scris Oana Roman.