O universitate din România se întoarce la cursuri on-line. Motivul este teama de cutremure

Ana Anitoiu 17.02.2023, 17:15
O universitate din România se întoarce la cursuri on-line. Motivul este teama de cutremure

O universitate din România a anunțat, vineri, că se întoarce la cursuri on-line pentru o perioadă. Motivul este teama de cutremure, în contextul în care în ultimele zile au fost înregistrate seisme puternice în țară.

Universitatea din România la care cursurile vor fi făcute on-line

După ce au avut loc cutremure puternice în județul Gorj, conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a anunțat că toate activităţile didactice se vor desfăşura on-line în perioada 20 – 24 februarie.

„Având în vedere activitatea seismică manifestată în ultimele zile în judeţul Gorj, pentru siguranţa studenţilor şi angajaţilor, Consiliul de Administraţie al Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu a adoptat următoarele măsuri: desfăşurarea tuturor activităţilor didactice în regim online în perioada 20-24 februarie;

desfăşurarea activităţilor administrative cu asigurarea minimului de personal; reprogramarea examenelor de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic în funcţie de evoluţia evenimentelor”, au transmis reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Inca un cutremur în Gorj, in aceasta dimineata
Cutremur după cutremur, în Gorj

„Şcoala Altfel” şi „Săptămâna verde”, amânate din cauza cutremurelor

De asemenea, la nivelul unităţilor de învăţământ preşcolar şi şcolar din judeţul Gorj a fost luată decizia reprogramării activităţilor din „Şcoala Altfel” şi „Săptămâna verde” pentru următoarele două săptămâni, urmând ca elevii să desfăşoare totul on-line.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc, luni, în județul Gorj, fiind urmat de un alt cutremur de 5,7 grade, marți; și un al treilea de 4,3 grade, vineri. În zonă au fost înregistrate mai multe seisme mai slabe.

Cutremurul de 5,7 grade a afectat clădiri ce aparţin unui număr de 14 grădiniţe, şcoli şi licee din cinci localităţi ale judeţului Gorj, în unele cazuri fisurile apărând în pereţii de rezistenţă. Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) Gorj a recomandat realizarea unor inspecţii extinse pentru unele dintre aceste imobile.

Cel mai afectat este municipiul Târgu Jiu, unde clădirile a opt unităţi şcolare au fost avariate din cauza cutremurelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...