O televiziune din România, amendată din cauza lui Raed Arafat. Ce s-a întâmplat, de fapt

Andreea Bisinicu 13.11.2020, 16:02
O televiziune din România, amendată din cauza lui Raed Arafat. Ce s-a întâmplat, de fapt

O televiziune din România, amendată din cauza lui Raed Arafat. Ce s-a întâmplat, de fapt. Cum au reacționat reprezentanții televiziunii.

O televiziune din România, amendată din cauza lui Raed Arafat

Radu Herjeu, membru CNA, a catalogat mai multe burtiere de la România TV, la adresa lui Raed Arafat, spunând că „este rea-credință totală”. Se pare că titlurile au fost reclamate la forul audiovizual chiar de secretarul de stat. Astfel, stația de știri România TV a fost amendată.

Potrivit paginademedia.ro, secretarul de stat Raed Arafat a reclamat, în urmă cu puțin timp, la CNA, următoarele burtiere de la România TV:

  • Arafat, greșeală majoră: spital inexistent transformat în spital Covid
  • Raed Arafat, trimis la DNA pentru echipamente sanitare nelivrate
  • Dosarul retragerii cetățeniei române lui Arafat
  • Curtea de conturi l-a dat pe Arafat pe mâna DNA
  • Eșecul măsurilor lui Arafat, cu ce a fost prins

Postul RTV a primit o amendă consistentă, în valoare de 15.000 de lei, propusă chiar de Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului. Această plată a venit ca o lovitură pentru postul RTV, după ce stația de știri a mai fost amendată cu 10.000 lei, acum mai bine de două luni.

Raed Arafat a depus plangere impotriva statiei de stiri RTV pentru ce era scris pe burtierele postului
Raed Arafat a depus plangere impotriva statiei de stiri RTV pentru ce era scris pe burtierele postului

Cum au justificat burtierele cei de la România TV

În cadrul unei ședințe de la CNA, Radu Herjeu a explicat motivele pentru care a propus amenda usturătoare postului de știri RTV:

„De ce în momentul în care Arafat a postat pe pagina lui documentul primit de la DNA, în care se arăta ca nu are nicio calitate în cercetările DNA, ați mai continuat discuția? El a venit cu document care arăta că nu are niciun fel de calitate. Voi ați ținut-o langa cu Arafat care va fi luat la întrebări de DNA. Nu are cum să fie în subordinea lui Arafat un organism ce ține la Ministerul Finanțelor. Trebuie să probezi că acei oameni au făcut măgării la ordinul lui Arafat. Este rea-credință totală. Nu poți să afirmi că Arafat este de vină pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele nouă luni în această țară fără să ai și o dovadă. Eu am verificat și cele două contracte despre care se face vorbire sunt încheiate de Oficiul Național de Achiziție. Unde-i treaba lui Arafat? Constatările Curții de Coturi nu îl vizează pe Arafat. Am apreciat că l-ați sunat pe Arafat, chiar dacă nu a răspuns”, a spus Herjeu, notează Pagina de Media.

Roxana Niculescu, reprezentanta România TV, a participat și ea la această ședință. Ce a declarat femeia:

„Nu este o minciună pentru că este vorba despre perioada stării de urgență, când știm foarte clar că toate achizițiile în ceea ce privește echipamentele medicale au fost făcute, în mod direct, prin ISU. Curtea de Conturi asta a semnalat, asta a făcut. În perioada celor două luni de stare de urgență procedura a fost puțin diferită. La această televiziune este, într-adevăr, o problemă cu titlurile și tușele groase”, a spus Roxana Niculescu, reprezentanta RTV.

Radu Herjeu a intervenit din nou și a subliniat faptul că tușele groase folosite de postul RTV sunt cu iz de acuzații penale:

„Tușele groase sunt cu iz de acuzații penale. Nu doar burtierele sunt cu tușe groase, ci și reporterul a zis anumite lucruri. E combinație. Ați continuat cu burtierele și după reacția lui pe Facebook, pe care ați dat-o și pe post.”, a adăugat membrul CNA, scrie paginademedia.ro

Urmăriți Impact.ro și pe