Amenda uriașă pe care a luat-o Antena 3 la alegeri. ”Au strigat mai tare decât PSD-ul”

Iancu Andreea 10.11.2020, 21:43
Amenda uriașă pe care a luat-o Antena 3 la alegeri. ”Au strigat mai tare decât PSD-ul”

Postul TV a fost sancționat cu o amendă importantă după alegerile locale 2020. Potrivit deciziei CNA, Antena 3 a prezentat fraudarea alegerilor de la sectorul 1 fără a permite dreptul la replică al reprezentanților lui Clotilde Armand.

Ce amendă urmează să plătească Antena 3

Filmul sacilor cu voturi de la Sectorul 1 a fost difuzat și comentat la postul TV Antena 3, dar și de către România TV. Astfel, emisiunile în cadrul cărora s-a discutat pe această temă au ajuns și în vizorul CNA. Membrii CNA au vizionat emisiunile difuzate în datele 29 și 30 septembrie, dar și perioada 1-10 octombrie. Pentru că în multe dintre emisiuni au apărut doar reprezentanții PSD, printre care s-au numărat Gabriela Firea și Daniel Tudorache, CNA a considerat că nu a fost oferit dreptul la replică din partea candidatei Clotilde Armand.

Astfel, Antena 3 și România TV au fost amendate. În urma voturilor membrilor CNA, propunerea lui Radu Herjeu a fost cea câștigătoare. Așadar, Antena 3 trebuie să plătească o amendă în valoare de 25.000 de lei. De cealaltă parte, România TV a fost sancționată cu suma de 10.000 de lei, conform paginademedia.ro. Membrii CNA care au fost de acord cu aceste sancțiuni sunt: Nicolaie Bălașa, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Oana Dincă și Cristina Pocora.

CNA a amendat posturile Antena 3 și România TV pentru emisiunile difuzate după alegerile locale 2020
CNA a amendat posturile Antena 3 și România TV pentru emisiunile difuzate după alegerile locale 2020

Cristina Pocora, membru CNA „Au fost agenți politici mai puternici decât PSD-ul”

Cei care au sesizat aceste nereguli au fost chiar reprezentanții USR, motivul fiind evident lipsa unui punct de vedere solicitat din partea lor. Cei care au făcut această sesizare sunt Șerban Remus Cătălin, Milea Dan, Stanciu Radu Valentin, Păiuși Oliver Leon. 

„În cadrul emisiunii, moderatorii și invitații, denaturând în mod conștient adevărul, au afirmat că am fi „furat voturi” singura pseudo-„dovadă” fiind faptul că am stat în holul accesibil publicului și că doi dintre noi aveau un rucsac în spate”, au atenționat membrii USR.

Cristina Pocora, în calitate de membru al CNA, a vorbit în cadrul ședinței despre abordarea celor două televiziuni.

„S-a văzut limpede cum două dintre televiziuni pe subiectul ăsta cu fraudă, au fost furați Tudorache și Firea, Antena 3 și România TV parcă au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost.

Dacă la celelalte trei televiziuni (n.r. B1, Digi24, Realitatea Plus) am văzut că știrea, dezbatarea, subiectul, lucru încă neclarificat – și anume cine a câștigat alegerile – a fost dezbătută cu un echilibru, prezentând ambele variante, din ambele părți câte un punct de vedere, aici am văzut cum verdictul era dat, și au fost furați și Firea și Tudorache. Mi s-a părut că Antena 3 și România TV au fost agenți electorali mai puternici decât a fost PSD-ul în această perioadă care a trecut după exprimarea votului.”, conform paginademedia.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe