O televiziune celebră din România a intrat în insolvență. Are datorii de zeci de mii de euro

Badea Violeta 17.03.2023, 16:33
O televiziune celebră din România a intrat în insolvență. Are datorii de zeci de mii de euro

Veste șocantă în media românească. O televiziune cunoscută de la noi din țară a intrat în insolvență din cauza datoriilor foarte mari. Hotărârea aparține Tribunalului București. Iată despre ce post este vorba!

Veste bombă pe piața media din România. Ce televiziune de la noi din țară a intrat în insolvență?

Joi, pe data de 16 martie, Tribunalul București a decis să pună în insolvență societatea Aleph Media care operează televiziunile Aleph News și Aleph Business, la solicitarea debitorului, informează paginademedia.ro.

Cum s-a ajuns aici? Ei bine, problemele ar fi pornit de la neînțelegerile dintre Marius Tucă și Adrian Sîrbu. Primul este și el creditor al societății și susține că are de recuperat minimum 60.000 de euro.

Un alt creditor, dar și acționar al societății, este casa de producție Zazu Film, firmă deținută de Cristina Iacob, despre care au existat zvonuri că ar fi trăit o poveste de dragoste cu Adrian Sârbu.

În vara anului 2019, Aleph News a primit licența de la CNA. Tot atunci, Adrian Sârbu și Marius Tucă au înființat un grup media, din care făceau parte Aleph News, rețeaua Smart Radio și alte posturi de televiziune care aveau Aleph în denumire.

Un an mai târziu, Aleph a început să emită, după ce nume sonore de la Pro TV și de la Digi 24 s-au alăturat noului proiect de televiziune. Echipei deja formate s-au alăturat, însă, și vechii colaboratori ai lui Adrian Sârbu.

Printre aceștia se numărau: Costi Mocanu, Felix Drăghici, Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Țigănilă, Andrei Tomescu și mulți alții. La un moment dat, însă, Costi Mocanu a părăsit postul pentru a semna cu Prima TV.nDe asemenea, Felix Drăghici a plecat la Antena 1, Iulia Pârlea la Pro TV și Irina Ursu a ajuns la Observator.

Potrivit CNA, Aleph News are acţionari compania Prosperya Financial Managemen, cu 99,9983%, societatea Zazu Filmm cu 0,0016% şi pe Iacob Ana Cristina, cu 0,0001%.

Televiziunea lui Adrian Sarbu a intrat in insolventa
Televiziunea lui Adrian Sarbu a intrat in insolventa

Ce a decis instanța în cazul televiziunii lui Adrian Sârbu

„Admite cererea formulată de societatea debitoare ALEPH MEDIA S.R.L.. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitoarei ALEPH MEDIA S.R.L..

În temeiul art.66 alin.6 din Legea nr.85/2014 , admite excepţia conexităţii şi dispune conexarea dosarului nr. 3622/3/2023 la dosarul nr. 7014/3/2023. Califică cererile creditorilor CENTRON SLOVAKIA SPOL. S.R.O. , MARIUS TUCĂ, ZAZU FILM S.R.L., drept declaraţii de creanţă.

Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar, în cazul în care operează ridicarea de drept a dreptului de administrare.

Fixează următoarele termene limită:

a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la încheierea de deschidere a procedurii – 15 zile de la primirea notificării, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora;

b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 05.05.2023;

c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 22.05.2023;

d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 06.06.2023;

e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 29.05.2023.

Desemnează administrator judiciar provizoriu, la solicitarea creditorului CENTRON SLOVAKIA SPOL. S.R.O., pe FINANCIAL OPERATIONAL RESTRUCTURING I.P.U.R.L. cu o remuneraţie de 7000 lei din averea debitoarei, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 99 alin. 3 şi art.100 din lege din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr.85/2014.

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceeaşi lege. În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Citește și Știrea dimineții despre Florin Călinescu. Chiar el a dat vestea, e un moment trist!

Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. Pune în vedere administratorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. Pune în vedere administratorului judiciar să depună lunar la dosar raportul prevăzut de art. 59 alin. 1 din Legea 85/2014.

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze verificări la AFP Sector 1 pentru verificarea conturilor bancare deţinute de debitoare, la DITL Sector 1-6, ANCPI, DPRCIV, pentru verificarea bunurilor debitoarei.

Pune în vedere administratorului judiciar ca notificările transmise creditorilor să cuprindă solicitarea de comunicare a declaraţiilor de creanţe, a documentelor justificative, a taxei de timbru: (i) un exemplar va fi transmis atât in format scriptic (hârtie) la grefa Secţiei a VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, cât şi în format electronic (documente PDF de maximum 4 MB fiecare) pe adresa de e-mail a Secţiei a VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti ([email protected]); (ii) exemplarul destinat practicianului in insolventa va fi transmis pe adresa de corespondenta electronică ce va fi indicată de acesta prin notificare. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 22.06.2023, ora 11:00. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.03.2023.”, se arată în hotărârea instanței.

Citește și Motivul pentru care Costi Mocanu a plecat de la televiziunea lui Adrian Sârbu. Și colegul de emisiune și-a dat demisia!

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...