Motivul pentru care Costi Mocanu a plecat de la televiziunea lui Adrian Sârbu. Și colegul de emisiune și-a dat demisia

Ana Anitoiu 03.09.2021, 14:34
Motivul pentru care Costi Mocanu a plecat de la televiziunea lui Adrian Sârbu. Și colegul de emisiune și-a dat demisia

Costi Mocanu a dezvăluit de ce a plecat de la Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu. Colegul său de la emisiunea ”Știu”, Felix Drăghici, și-a dat demisia încă din primăvara acestui an.

Motivul pentru care Costi Mocanu a plecat de la Aleph News

Costi Mocanu a plecat în această vară de la Aleph News, după ce colegul său Felix Drăghici de la emisiunea de știri comentate ”Știu” a încheiat colaborarea cu televiziunea lui Adrian Sârbu și s-a mutat la Antena 1.

„Am încheiat contractul şi momentan nu îl mai prelungesc. Nu am întrunit condiţiile necesare pentru continuarea colaborării cu Aleph.

Sunt mulţumit că am regăsit redacţia şi am întâlnit oameni de mare ispravă în echipa Ştiu, cărora le mulţumesc. Cred că le datorez asta celor cu care am lucrat”, a spus Costi Mocanu, potrivit paginademedia.ro.

Motivul pentru care Costi Mocanu a plecat de la televiziunea lui Adrian Sîrbu. Si colegul de emisiune si-a dat demisia
Felix Draghici si Costi Mocanu la emisiunea ”Stiu” de la Aleph News

Ce planuri are Costi Mocanu după plecarea de la Aleph News

De asemenea, Costi Mocanu a spus că încă nu a stabilit unde va lucra pe mai departe. El a precizat însă că va face presă, ”într-o formă sau alta”.

Felix Drăghici a plecat de la Aleph News într-un concediu de câteva luni din care, însă, n-a mai revenit la televiziunea lui Adrian Sârbu.

În prezent, el lucrează pe partea de marketing pentru Observatorul Antenei 1, alături de Anca Budinschi, fost director al Pro TV, potrivit paginademedia.ro.

 

Totodată, Felix Drăghici colaborează pe partea de vânzări la Antena 1, coordonată de Zoe Vasilescu, fostul şef al departamentului vânzări de la Pro TV.

Cum a fost sărbătorit un an de existență a televiziunii Aleph News

La 1 septembrie, la împlinirea unui an de existență a televiziunii Aleph News, prezentatoarele au apărut pe micile ecrane cu o linie roşie pe frunte. Aceasta este, de fapt, un simbol important pentru Adrian Sârbu.

”Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana şi aramaica.

În ebraică, Aleph este prima literă şi primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important”, explica Adrian Sârbu într-o sedinţă CNA.

Orlando Nicoară, fondatorul agenției de presă News.ro şi fost director la Mediafax spunea chiar că Adrian Sârbu ar fi obsedat de numele Aleph.

”Adrian Sârbu e obsedat de acest nume încă de când era la CME. Prin 2012 m-a pus să încerc să cumpăr aleph.com. I-am spus că e deținut de un evreu care lucrează la Goldman Sachs și s-a calmat.

După 2010, Ronald Lauder (cel care a băgat bani în Pro TV la începuturi, dar şi cel care a venit cu banii pentru Aleph, n.r.) a studiat posibilitatea lansării unei televiziuni a evreilor, la nivel global, ceva similar cu Al Jazeera. De fapt o copie sau o replică Al Jazeera dar pentru evrei. Ar fi avut în denumire Aleph”, puncta Orlando Nicoară.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...