O țară europeană și-a închis granița. Conducerea se teme pentru „securitate statului”

Badea Violeta 10.02.2023, 21:52
O țară europeană și-a închis granița. Conducerea se teme pentru „securitate statului”

Anunț de ultimă oră! O țară din Europa a anunțat vineri, pe data de 10 februarie, că și-a închis granița. Autorităţile nu au oferit prea multe detalii referitoare la această decizie. Acestea au spus doar că se tem pentru securitatea statului. Iată despre ce țară europeană este vorba!

Ţara din Europa care şi-a închis granița

Polonia, căci despre acest stat este vorba, a decis vineri, 10 februarie, să-și închidă unul dintre cele trei puncte de frontieră ale sale cu Belarus. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a precizat că acesta va rămâne închis până la noi ordine. Oficialul acestui stat a mai afirmat că „securitatea statului” justifică impunerea acestei măsuri, relatează agențiile AFP și Agerpres.

„Motivul este că tensiunile cu Belarus sunt în creştere şi sunt instrumentalizate de către ruşi şi de Kremlin”, a declarat Mateusz Morawiecki în faţa presei la Bruxelles.

Anunțul vine la o zi după ce un tribunal din Belarus l-a condamnat pe jurnalistul polonez Andrzej Poczobut la opt ani de închisoare pentru că a scris despre președintele belarus Alexander Lukașenko, ceea ce a tensionat și mai mult relațiile dintre cele două țări.

Citește și Veste bună pentru Ucraina. Minim 100 de tancuri Leopard 1 vor urmează să ajungă în țară grație Germaniei, Olandei și Danemarcei!

Polonia inchide punctul de trecere a frontierei cu Belarus
Polonia inchide punctul de trecere a frontierei cu Belarus

Belarus critică Polonia pentru închiderea punctului de trecere a frontierei Bobrowniki

Alexander Lukașenko nu a privit cu ochi buni anunțul guvernului polonez de a închide punctul de trecere a frontierei Bobrowniki, unul dintre principalele puncte de trecere între Polonia și Belarus și una dintre frontierele importante ale teritoriului Uniunii Europene, prin care trec zilnic mii de camioane cu mărfuri.

Minskul a calificat decizia drept „catastrofală”, într-o declarație emisă de Comitetul de frontieră din Belarus pe rețelele sociale. De asemenea, a avertizat că „acțiunile autorităților poloneze ar putea duce la un colaps de ambele părți ale frontierei”.

După intrarea în vigoare a închiderii, doar două dintre cele șase puncte principale de trecere a frontierei dintre cele două state vor fi deschise, a mai precizat Comitetul de frontieră din Belarus în comunicat. Acest lucru, a spus Minskul, va complica încărcarea la cele două puncte de control rămase, care vor trebui să suporte cozi și mai mari.

Citește și Volodimir Zelenski a părăsit Ucraina pentru a doua oară de la startul invaziei. Premierul l-a întâmpinat la aeroport!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...