O scrisoare a Reginei Elisabeta a II-a, desecretizată abia acum. Mesajul este emoționant, i-a înduioșat pe toți

Beatrice Dumitru 25.04.2023, 18:51
O scrisoare a Reginei Elisabeta a II-a, desecretizată abia acum. Mesajul este emoționant, i-a înduioșat pe toți

Un mesaj personal pe care l-a scris Regina Elisabeta a II-a a fost dezvăluit înainte de încoronarea Regelui Charles, cel mai important moment din istoria recentă a Marii Britanii, care va avea loc în luna mai. În scrisoare apare un detaliu ce a atras atenția oamenilor.

Detaliul din scrisoarea Reginei Elisabeta a II-a

Royal Collection Trust și Familia Regală a postat un mesaj pe care Elisabeta a II-a l-a scris la vârsta de 11 ani înainte de încoronarea tatălui ei, regele George al VI-lea. Scrisoarea a fost scrisă de mână de Elizabeth, în 1937.

Detaliul care i-a impresionat pe britanici a fost că, cea cea care avea să devină cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, s-a semnat „Lilibet”, așa cum era alintată aceasta de familie. „Pentru mami și tati, cu ocazia încoronării lor. De la Lilibet”, a scris regina Elisabeta. Scrisoarea a fost postată pe o platformă de social media, iar Familia Regală a precizat că ea reprezintă o amintire foarte specială cu regina Elisabeta a II-a.

O scrisoare a Reginei Elisabeta a II-a, desecretizată abia acum. Mesajul este emoționant, i-a înduioșat pe toți
Scrisoarea scris de Regina Elisabeta a II-a.

Astăzi, când ne amintm de Încoronarea Regelui George al VI-lea în 1937, ca parte a seriei noastre #MonarchMonday, prezentăm o amintire foarte specială a zilei de la Prințesa Elisabeta, în vârstă de unsprezece ani, cea care a devenit mai târziu regina Elisabeta a II-a”, a spus Familia Regală.

O scrisoare a Reginei Elisabeta a II-a va putea fi deschisă în 2085

Regina Elisabeta a II-a a mai lăsat în urmă o scrisoare care poate fi deschisă abia peste 63 de ani, adică în anul 2085. Până atunci, scrisoarea este păstrată într-un seif din Australia, într-o frumoasă clădire de epocă din Sydney. Vizitatorii o pot vedea încastrată în zid, în spatele unui geam.

Scrisoarea a fost scrisă de regină, care a fost și suverana Australiei, în 1986. Doar ea îi cunoștea conținutul. Se spune că include un mesaj personal către locuitorii orașului, însă doar cei mai tineri dintre ei vor apuca să afle ce conțin acele rânduri.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie 2022, în castelul de la Balmoral, iar cel a urcat pe tron în locul său este regele Charles, care va fi încoronat pe 6 mai, când vor avea loc festivități ce vor dura nu mai puțin de trei zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...