O româncă s-a vaccinat împotriva Covid în Marea Britanie. Ce a simțit femeia

Cristian Cojocaru 16.12.2020, 13:21
O româncă s-a vaccinat împotriva Covid în Marea Britanie. Ce a simțit femeia

În urma distribuției masive a vaccinului anti-Covid în Marea Britanie, care a început cu aproximativ o săptămână în urmă, apar și primele declarații ale celor supuși tratamentului. Printre aceștia se află și o româncă ce s-a vaccinat împotriva virusului, și povestește ce anume a simțit.

Ce a povestit o româncă după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

O româncă, asistent medical în Țara Galilor, este printre primii conaționali care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dina Moisi a primit prima doză a vaccinului în data de 10 decembrie, chiar la două zile după ce a început campania de vaccinare în Marea Britanie. Pentru că este compus din două doze, următoarea doză a vaccinului îi va fi administrată în luna ianuarie.

Înainte de a începe tratamentul, aceasta a fost supusă unui triaj organizat de Serviciul de Sănătate Publică al Regatului Unit. Aceasta a dezvăluit cum anume s-a simțit imediat după vaccin însă acest lucru nu o oprește în a se întreba ce efect va avea tratamentul pe termen lung. Este conștientă de faptul că toată lumea se teme, acest lucru însă nu a oprit-o să urmeze recomandările la nivel mondial.

„Mă gândesc la a ajunge acasă la un moment dat, să ajung acasă la părinţii mei care sunt bolnavi şi sunt singuri în România. Am avut un semn de întrebare şi rămâne semnul de întrebare pentru reacţiile pe termen lung. Da, cred că toată lumea s-ar teme. Doar că te gândeşti la siguranţa celui pe care îl ai lângă tine. E vorba de simţ civic până la urmă”, a declarat Dina.

Dina Moisi afirmă că până în momentul de față, nu a întâmpinat nici un fel de reacție
Dina Moisi afirmă că până în momentul de față, nu a întâmpinat nici un fel de reacție

Românca relatează cum a decurs triajul

Dina Moisi afirmă că până în momentul de față nu a întâmpinat nici un fel de reacție adversă. Singurul lucru pe care l-a remarcat a fost o ușoară durere, la fel ca după orice altă injecție.

„N-am avut niciun soi de reacţie. O durere uşoară în mână ca după orice injecţie, consider eu. Cred că m-a durut mai tare după vaccinul antigripal. Nu am avut nici febră. Acum, reacţii pot să apară de la orice fel de inoculare de orice fel de injecţie”, a mai spus aceasta.

Asistenta povestește pașii prin care a fost trecută în triaj precum și întrebările puse în decursul procedurii. Aceasta explică faptul că dacă o persoană este alergică la nuci, fructe de mare sau căpșuni, vaccinul nu a fost administrat în aceste cazuri speciale. Totuși, Dina Moisi relatează că suferă de o alergie medicamentoasă, lucru care nu a intrat în categoriile alergiilor menționate anterior, astfel că a putut urma tratamentul.

„Sunt nişte întrebări legate de vârsta pe care o ai, afecţiunile cronice pe care le deţii, circumferinţa abdominală ca să se vadă BMI (n.r. – indicele de masă corporală), ca să se vadă starea de obezitate, sexul şi regiunea de unde vii. Regiunea din lume de unde vii şi cărei rasă aparţii”, mai explică Dina Moisi, potrivit zcj.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI