Ce se întâmplă cu persoanele cu alergii care vor să facă vaccinul Pfizer. Decizia este finală

Ana Anitoiu 14.12.2020, 13:15
Ce se întâmplă cu persoanele cu alergii care vor să facă vaccinul Pfizer. Decizia este finală

S-a hotărât ce se va întâmpla cu persoanele cu alergii care vor să facă vaccinul Pfizer anti-COVID-19. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii a transmis o recomandare pentru această categorie de oameni care vor să capete imunitate la noul coronavirus.

Ce se va întâmpla cu persoanele cu alergii care vor să își facă vaccinul Pfizer anti-COVID-19

În urmă cu ceva timp, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii recomandase ca persoanele care s-au confruntat cu reacții severe la vaccinurile anterioare ori la medicamente injectabile să nu fie vaccinate anti-COVID-19, deoarece riscurile ar fi prea mari.

Acum, recomandarea CDC a fost modificată. Aceasta arată că, de fapt, persoanele cu alergii pot primi vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/ BioNTech. Însă, acestea trebuie să discute înainte cu medicii lor despre eventualele riscuri și să fie supravegheate de un specialist timp de 30 de minute de la administrare

Au fost înregistrate două cazuri de anafilaxie la persoane care au primit vaccinul anti-COVID-19 Pfizer

Oficialii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au spus, în timpul unei conferințe cu medici, ce s-a desfășurat online, că persoanele care au antecedente de reacţii severe ar trebui să ia măsuri de precauţie. Motivul este acela că au fost înregistrate două cazuri de anafilaxie la lucrători din domeniul sănătăţii britanici care au primit vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/ BioNTech.

”Oamenii care raportează aceste tipuri de reacţii anafilactice la alte vaccinuri sau soluţii injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiţi cu privire la riscuri şi să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofiţer medical la Centrul Naţional al CDC pentru Imunizare şi Boli Respiratorii.

Ce se intampla cu persoanele cu alergii care vor sa faca vaccinul Pfizer. Decizia este finala
Vaccin anti-COVID-19

Ce tipuri de alergii nu provoacă probleme la administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer

Totodată, Sarah Mbaeyi a spus că persoanele care au alte tipuri de alergii, precum cele la polen, alimente, latex sau alte substanţe nu trebuie să ia măsuri de precauţie speciale la administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/ BioNTech, deoarece imunizarea, în cazul lor, se poate face în siguranță.

În timp ce autorităţile de reglementare din SUA recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer/ BioNTech, în Marea Britanie lucrurile stau diferit Acolo, Agenţia de Reglementare a Medicamentului a avertizat că vaccinul anti-COVID-19 este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe.

Categoriile de persoane care nu își pot face vaccinul anti-COVID-19, potrivit un medic din România

În România, medicul Valeriu Gheorghiță a ridicat un semnal de alarmă cu privire la trei categorii de persoane care nu își pot face vaccinul anti-COVID-19. În primul rând, este vorba despre persoanele care sunt deja infectate cu noul coronavirus. La fel ca în cazul vaccinului antigripal, persoanele bolnave nu se pot vaccina.

De asemenea, femeile însărcinate nu vor fi vaccinate anti-COVID-19. În cazul lor, riscul este foarte mare, așa că cea mai bună decizie este ca acestea să nu primească vaccinul. În plus, o altă categorie care nu trebuie să fie vaccinată este cea a copiilor cu vârste mai mici de 16 ani. Specialiștii au luat această hotărâre luând în considerare pe faptul că în rândul lor, rata mortalității din cauza COVID-19 este aproape zero.

Urmăriți Impact.ro și pe