O româncă putea ajunge regina Marii Britanii. Relația neștiută cu prințul Charles a apărut în presă

Stan Filon 15.09.2022, 08:41
O româncă putea ajunge regina Marii Britanii. Relația neștiută cu prințul Charles a apărut în presă

O româncă putea ajunge regina Marii Britanii! Vorbim despre nimeni alta decât despre prințesa Margareta, fiica regelui Mihai. Cei doi s-au întâlnit cu mai multe ocazii, când au descoperit că au foarte multe lucruri în comun. Discuțiile au fost atât de savuroase, încât presa a scris despre o eventuală căsătorie a celor doi veri îndepărtați. Se întâmpla în anii ’70, când prințul Charles nu era căsătorit.

O româncă putea ajunge regina Marii Britanii

Presa anilor ’70 vorbea despre o posibilă idilă apărută între prințul Charles și prințesa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, la diverse evenimente și de fiecare dată au discutat din ce în ce mai mult, ceea ce a atras atenția tuturor. Mai mult decât atât, se pare că Regina Elisabeta a II-a nu ar fi fost împotrivă dacă cei doi s-ar fi logodit.

Un articol apărut în acea vreme în Spania vorbea despre posibila legătură dintre cei doi. Intitulat „Zvonuri despre Margareta de România, posibila aleasă a Prințului Charles al Angliei”, jurnaliștii spanioli scriau atunci că cei doi s-ar fi întâlnit cu ocazia unor evenimente sociale recente și au stat îndelung de vorbă.

O romanca putea ajunge regina Marii Britanii
O romanca putea ajunge regina Marii Britanii

„Există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă”

„Puțini sunt cei care îşi pot da seama că există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă, încă una, pentru Prințul Charles al Angliei. Dar noi, fideli cronicilor zilei, consemnăm că, în ultimul timp, s-a pomenit numele unei prințese regale asociat, în mod romantic, celui al viitorului rege al Angliei: acest nume a fost cel al Margaretei de România, 25 de ani, fiica exilatului Rege Mihai şi a soției sale, Regina Ana, născută Prințesă de Bourbon- Parma”, scria revista spaniolă Hola, într-un număr ieșit pe piață în anul 1974.

Jurnaliștii spanioli citau surse apropiate Curții regale care spuneau că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat dacă între cei doi s-ar lega o logodnă. După cum știm, relația lor nu s-a fructificat, iar prințul Charles, devenit acum Rege al marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta, a cunoscut la acea vreme și alte domnișoare.

S-a mai scris că prințul ar fi avut relații cu Lady Jane Wellesley, fiica ducilor de Wellington, Georgina Russell, fiica ambasadorului britanic la Madrid, Rosie Clifton, fiica unui colonel retras şi secretară în Londra și Lady Henrietta Fitzroy, fata ducilor de Grafton, dar a avut o relație și cu sora mai mare a celei care avea să-i devină prima soție, prințesa Diana. Tot în acea perioadă a cunoscut-o și pe Camilla Parker Bowles, cea care i-a devenit a doua soție și cu care a continuat relație și în timpul mariajului cu prințesa Diana.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...