O româncă a lăsat un preot fără 10.000 de euro în Italia. Ce i-a spus ca să-l convingă să-i dea banii

Ana Anitoiu 03.11.2021, 15:54
O româncă a lăsat un preot fără 10.000 de euro în Italia. Ce i-a spus ca să-l convingă să-i dea banii

O româncă a lăsat un preot fără 10.000 de euro în Italia. Femeia i-a spus minciuni timp de cel puțin patru ani ca să primească bani de la el, dar în final a fost prinsă în flagrant, sâmbătă, de carabinieri.

Cum l-a mințit românca pe preot ca să obțină bani de la el

Totul s-a petrecut în comuna Scandiano din provincia Reggio Emilia. Preotul paroh din biserica acelei localități s-a lăsat înduplecat timp de cel puțin patru ani de o româncă acum în vârstă de 65 de ani, care l-a mințit în mod repetat.

Femeia, domiciliată într-o altă comună din aceeași provincie, Fabbrico, i-a spus preotului acum în vârstă de 80 de ani că se află la limita subzistenței și că are un copil grav bolnav care are nevoie de numeroase intervenții chirurgicale și tratamente.

O romanca a lasat un preot fara 10.000 de euro in Italia. Ce i-a spus ca sa-l convinga sa-i dea bani
O bancnota de 100 de euro

Cum a fost prinsă românca după ce a luat 10.000 de euro de la preot

În ultima perioadă, românca devenise din ce în ce mai agasantă. Preotul avea până la 40 de apeluri pe zi de la ea. La un moment dat, nepotul preotului ce a căzut victimă înșelăciunii i-a alertat pe carabinierii din Scandiano. Acesta le-a spus autorităților că  unchiul său dăruia sume mari de bani unei femei care profita de bunătatea lui.

Sâmbătă, 30 octombrie, îmbrăcați în civil, carabinierii au observat o femeie intrând în biserică și mergând direct către preotul paroh care stătea lângă altar. Clericul i-a oferit o sumă de bani, iar oamenii legii au intervenit și au surprins totul în flagrant.

În acel moment, femeia primise suma de 40 de euro, iar preotul mai avea pregătiți încă 500 de euro, bani pe care avea de gând să-i dea acestei femei în următoarele zile, potrivit rotalianul.com.

Ce au mai aflat autoritățile din Italia despre cazul preotului înșelat de o româncă

După flagrant, preotul a depus o plângere împotriva româncei. El a precizat că i-a făcut donații de-a lungul unei perioade de cel puțin patru ani și că la un moment dat i-a dat chiar și suma de 1.000 de euro. După un calcul, prejudiciul s-ar ridica la 10.000 de euro.

În urma reconstituirii faptelor și după ce autoritățile au aflat că românca l-a înșelat pe preotul paroh în formă continuată au ieșit la iveală și alte detalii. Preotul în vârstă de 80 de ani suferă și de un deficit cognitiv constatat de carabinieri în timpul anchetei.

În afară de acest caz, românca avea acuzații anterioare de înșelăciune. Acestea datează din anul 2019, când infracțiunile au avut loc în localitatea Castellarano, aflată tot în provincia Reggio Emilia. Vezi AICI cine este primul român ajuns viceprimar în Italia!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...