O profesoara din Ialomița, anchetată de poliţişti. Și-ar fi însuşit bursele mai multor elevi, timp de 3 ani

Elena Avramescu 18.10.2021, 17:54
O profesoara din Ialomița, anchetată de poliţişti. Și-ar fi însuşit bursele mai multor elevi, timp de 3 ani

În prezent, o profesoară, fost director de şcoală, este anchetată de poliţiştii ialomițeni pentru că, vreme de 3 ani de zile, şi-a însuşit bursele mai multor elevi.

O profesoara din Ialomița, anchetată de poliţişti

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu, poliţiştii au hotărât demararea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale în cazul unei femei de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale, care şi-ar fi însuşit o parte din banii destinaţi burselor şcolare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale. Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei, a spus reprezentantul IPJ Ialomiţa.

O profesoara din Ialomita, anchetata de politisti
Elevi

Astfel că a fost întocmit un dosar de cercetare penală iar, în prezent, verificările sunt continuate cu scopul de a se  stabili situaţia de fapt.

Tot anchetatorii au mai spus că fostul director al Şcolii Profesionale Reviga din judeţul Ialomiţa a reușit să-și însușească o parte din sumele ce li se cuveneau elevilor care proveneau din familii cu venituri reduse. Astfel că faptele au fost descoperite de noua directoare a şcolii, care a sesizat Inspectoratul Şcolar, instituţie ce a cerut un control la şcoala respectivă.

Se pare că fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care elevii ce proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse trebuiau să le primească. Ce este șocant este faptul că, și în ziua de azi femeia acuzată că şi-ar fi însuşit banii copiilor continuă să predea, pentru că este încă angajată a şcolii pe care a condus-o şi de la vârful căreia a comis infracţiunile de care este acum acuzată, potrivit News.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...