O pensionară din Brăila s-a trezit cu o factură exorbitantă la energie electrică, deși stă într-o garsonieră. Suma e uriașă

Badea Violeta 31.01.2022, 16:02
O pensionară din Brăila s-a trezit cu o factură exorbitantă la energie electrică, deși stă într-o garsonieră. Suma e uriașă

Coșmarul facturilor umflate pare fără sfârșit. Un nou caz s-a înregistrat la Brăila, de această dată o pensionară s-a trezit cu o factură exorbitantă la energie electrică. Femeia a rămas șocată atunci când a văzut suma, mai ales că locuiește singură, într-o garsonieră. Iată ce sumă are de plătit bătrâna!

Factură de peste 1.000 de lei, primită de o pensionară

Problema facturilor uriașe la utilități e departe de a se rezolva. O pensionară din Brăila a primit o factură de curent de 1.252 de lei.

Femeia a rămas înmărmurită când a văzut cât are de achitat, mai ales că locuiește singură, într-o garsonieră și nu a consumat mai mult decât lunile trecute, când avea de plătit aproximativ 50 de lei. Surprinzător sau nu, vinovat de problema femeii este un contor defect.

Îngrijorată că va trebui să scoată din buzunar această sumă exorbitantă, femeia s-a adresat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Până la momentul redactării acestui articol, femeia nu a primit niciun răspuns.

„Nu am rezolvat nimic. Am tot dat telefon, am tot trimis fotografia la contor, dar nu am rezolvat nimic. ANRE nu răspunde absolut deloc, ANPC nici atât. Habar nu am ce o să se întâmple. Sunt foarte îngrijorată.

E destul de complicat. Nu am plătit. Cum să plătesc, dacă e mai mare factura decât pensia mea? Eu aveam foarte puţin de plătit, în jur de 30-40 de lei, pentru că am o garsonieră şi nu consum nici curent, nici multe gaze. Dar o mie și ceva de kilowați, eu cred că în doi ani consumam atât”, a precizat femeia pentru Antena 3.

O pensionara s-a trezit cu o factura uriasa la curent
O pensionara s-a trezit cu o factura uriasa la curent

Un alt pensionar s-a confruntat cu aceeași problemă

Din păcate, pensionara de mai sus nu este singura persoană care se confruntă cu astfel de situații extrem de neplăcute. Un alt pensionar, de data aceasta din Mureș, a primit o factură de curent de aproape 10.000 de lei, tot din cauza unui contor defect.

Bărbatul s-a adresat companiei, iar reprezentanții au înlocut contorul defect. Cu toate astea, pensionarul nu a scăpat de probleme. Acesta a primit un nou e-mail cu recalcularea indexului.

Deși se menționa clar că avea 15.510 kw/h care au fost facturați în plus, el s-a mai trezit cu o factură în valoare de 316 lei și pentru că a refuzat să o plătească. Mai mult, acesta a fost informat că urmează să fie deconectat de la rețeaua de energie.

Cazul a ajuns în presă, așa că reprezentanții companiei s-au văzut nevoiți să răspundă acuzațiilor. Printre scuzele de rigoare, aceștia au promis și că îi vor înapoia bărbatului banii.

Electrica Furnizare regretă disconfortul creat, urmând să emită factura de corecție pe numele clientului în cauză după data de 07.01.2022.

Compania precizează că întârzierea emiterii facturii de corecție a fost cauzată de o serie de optimizări ale sistemului de facturare, aflate în curs de implementare la momentul actual”, a reacționat furnizorul de energie, citat de Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...