O nouă zi liberă pentru acești angajați. Klaus Iohannis n-a fost de acord

Diana Radu 02.07.2020, 16:12
O nouă zi liberă pentru acești angajați. Klaus Iohannis n-a fost de acord

Un proiect de lege care prevede o zi liberă în plus pe lângă liberele legale pentru angajații din sectorul feroviar urmează să primească votul decisiv al deputaților. Menționăm faptul că este a doua oară când Parlamentul propune acest proiect de lege. Anul trecut Klaus Iohannis nu a fost de acord cu proiectul de lege și a cerut reexaminarea.

Proiectul de lege trimis la reexaminare de Iohannis, din nou la vot

Ziua liberă suplimentară prevăzută pentru angajații din sistemul feroviar se regăsește în Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, document ce a fost adoptat de Senat spre sfârșitul lui 2019, și care urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților din nou. Legea a mai primit o dată aprobarea Parlamentului, dar președintele țării a cerut reexaminarea.
klaus iohannis, proiect de lege, zi libera
Proiectul de lege trimis la reexaminare de Iohannis, din nou la vot
Proiectul de lege va fi votat în aceeași formă, în ciuda obiecțiilor făcute de președintele țării. Inițiativa legislativă va mări numărul de zile libere de care vor beneficia în decursul unui an anagajații din sistemul feroviar cu încă o zi liberă. Este vorba despre ziua de 16 februarie care se va numi „Ziua Feroviarilor” și care va fi liberă pentru angajații din acest domeniu.

„Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. red.)”, se precizează în proiectul de act normativ.

Propunerea legislativă nu a intrat în vigoare, ci urmează să fie adoptată de Camera Deputaților, promulgată prin decret prezidențial și oficializată, prin publicarea în Monitorul Oficial. Însă, rămâne de văzut dacă va fi aprobată.

În anul 2020, există 15 zile libere legale, declarate prin lege, până în momentul de față. Din cele 15 zile libere legale, 11 zile pică în timpul săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe