EXCLUSIV

O nouă veste șoc: două noi decese în cazul Caracal! „Gheorghe Dincă ne-a blestemat să murim în chinuri grele!” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 10.05.2023, 20:21
O nouă veste șoc: două noi decese în cazul Caracal! „Gheorghe Dincă ne-a blestemat să murim în chinuri grele!” EXCLUSIV

Carmen Obârșanu este singura avocată rămasă în viață dintre cei trei blestemați de Gheorghe Dincă, cel de numele căruia se leagă cazul din Caracal, în urma căruia două tinere, de 15 și de respectiv 18 ani, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, au dispărut. Carmen Obârșanu ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre această coincidență teribilă.

O nouă veste șoc: două noi decese în cazul Caracal

Găsit vinovat pentru faptele de care fusese acuzat, în cazul celor două tinere, de răpire, viol și omucidere, Gheorghe Dincă a lansat o serie de blesteme la adresa celor pe care i-a considerat vinovați de condamnarea sa.

„Știu sigur că Dincă m-a blestemat pe mine, pe judecătoarea cazului, Diana Cotoi, și pe unul dintre avocații săi din oficiu, Marian Voinea. A aruncat vorbe grele peste noi și ne-a blestemat să murim în chinuri grele. Personal, nu cred în blesteme, dar doi dintre cei blestemați s-au stins deja”, a declarat Carmen Obârșanu, exclusiv pentru Impact.ro. Ea susține însă că nu se teme de blesteme: „Nu mă tem de blestemele lui. Eu sunt așa, mai aparte, ca să nu folosesc alte cuvinte, și nu cred că se pot lipi sau lăsa influențată de efectele unor cuvinte grele, spuse în momente grele din viața sa, fie el și acuzat de fapte dintre cele mai oribile”.

O noua veste soc- doua noi decese in cazul Caracal
O noua veste soc- doua noi decese in cazul Caracal

”Gheorghe Dincă va muri pe patul pușcăriei. Nu are niciun alt viitor”

Avocata care stă la Timișoara și care a făcut des naveta Craiova-Timișoara, pe durata procesului deschis la adresa monstrului din Caracal, Gheorghe Dincă, spune că totul se va încheia într-un mod foarte trist: „Gheorghe Dincă va muri pe patul pușcăriei. Nu are niciun alt viitor, dacă se poate vorbi de vreun viitor în cazul său!”, a adăugat ea.

Judecătoarea Diana Cotoi și avocatul Marian Voinea, doi dintre cei blestemați de Gheorghe Dincă, au murit la câteva luni distanță. Judecătoarea Diana Cotoi, cunoscută pentru dosarul lui Gheorghe Dincă, a murit la finele lunii aprilie, fiind înmormântată în satul natal, Pojogeni, din Târgu Cărbunești, județul Gorj. Era o persoană cunoscută pentru problemele cardiace. Diana Cotoi se pensionase, la cerere, la finele lunii martie, ea neapucând să se bucure astfel de privilegiile pensiei de magistrat.

Judecătoarea nu s-a bucurat de pensie

Dispariția sa a fost anunțată inclusiv pe portalul Tribunalului Olt. Acolo, la finele lunii aprilie, a fost postat următorul mesaj: „Tribunalul Olt îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei Cotoi Diana Mihaela, fost judecător al Secției Penale, din cadrul acestei instanțe, colegă care va rămâne în amintirea noastră ca un veritabil model uman şi profesional. În aceste clipe de profundă tristețe noi, colegii, transmitem condoleanțe familiei îndoliate și ne rugăm lui Dumnezeu s-o odihnească în pace!”.

Diana Cotoi avea o vechime în magistratură de peste 25 de ani. Printre cele mai cunoscute cazuri de care s-a ocupat au fost cele ale lui Gheorghe Dincă, pe care l-a condamnat în toamna anului trecut la 30 de ani de închisoare cu executare, cel  al fiului lui Sile Cămătaru, dar și cel al lui „Bercea Mondialu”.

Avocatul Marian Voinea, care a murit anul trecut, nu a crezut niciodată în sinceritatea declarațiilor „Monstrului din Caracal”

Marian Voinea, cel de-al patrulea avocat din oficiu al celui numit de întreaga presă drept „Monstrul din Caracal”, s-a stins din viață la sfârșitul anului trecut. Se pare că avocatul, originar din Slatina, avea, la rândul său, probleme cu inima, care i-au și grăbit sfârșitul.

În urmă cu trei ani, când se afla în exercițiul funcțiunii, încercând să-l apere pe acuzat, el a declarat de mai multe ori că nu crede în sinceritatea declarațiilor lui Gheorghe Dincă, nici măcar în cele afirmate în sala de tribunal. A încercat chiar să explice opiniei publice de ce toţi avocaţii apărării au fugit înfricoşaţi de persoana acuzatului: „Am încercat să vorbesc cu el şi i-am explicat că există un adevăr peste care nu poţi trece şi care spune că nu poți face chiar orice. Dacă nu o faci rişti foarte mult. Cum pot să-l apăr dacă nu cunosc anumite lucruri care pot răsturna oricând cazul?”, ne declara Marian Voinea, la acea vreme, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe