Plantele cu puteri nebănuite. Te pot apăra de blesteme. Unde trebuie să le pui în casă

Mihnea Tălău 09.11.2022, 19:55
Plantele cu puteri nebănuite. Te pot apăra de blesteme. Unde trebuie să le pui în casă

Foarte mulţi dintre noi avem în casă cel puţin o floare în ghiveci pe care am ales-o din raţiuni doar estetice. Puţini ştiu însă că acestea pot influenţa starea de spirit şi sănătatea celor care le au permanent în preajmă, iar în popor se spune că anumite plante din jurul nostru aduc noroc. Mai mult, ne protejează și împotriva energiilor negative.

Beneficiile aduse de plantele aflate în casă

În general, plantele din casă au iniţial rolul de a înfrumuseţa spaţiul, de a decora un loc anume sau pur şi simplu de a aduce mai aproape natura de locuinţa proprie. De aceea, mulţi aleg florile doar pe criterii estetice, fără să ştie că au anumite proprietăţi ce pot fi speculate.

Referitor la beneficiile pe care florile din ghivece le au asupra sănătăţii s-au pronunţat în urmă cu mai mulţi ani oameni de ştiinţă din Statele Unite. Aceștia au descoperit că plantele din jurul nostru, dacă sunt bine amplasate, constituie un sistem de filtre naturale, care purifică aerul din apartamente.

Plantele din apartamente pot crea un sistem de apărare a organismului uman într-un mediu viciat de emanaţiile detergenţilor, odorizantelor, a flăcării de aragaz ori de emisiile electromagnetice ale televizorului sau ale telefoanelor.

De ce ar trebui sa uzi plantele cu apa folosita in masina de spalat

Plantele cu puteri nebănuite

Muşcatele cu flori roşii sau albe alungă oboseala şi durerile de cap. Este suficient să staţi aproximativ 15 minute lângă o muşcată şi efectul este garantat. Se spune că o casă împodobită cu muşcate atrage o stare de spirit excelentă şi aduce noroc financiar.

Şi orhideea reprezintă simbolul răbdării şi al rezistenţei. În afara faptului că este foarte frumoasă, orhideea atrage iubirea, calmează sufletul şi aprofundează prieteniile.

Sporul casei atrage bunăstarea şi norocul în casă. Însă, este îndrăgită mai ales pentru florile viu colorate. Originară din Africa, fiind cunoscută şi sub denumirea de „Impatiens“, „Lisa cea harnică“ sau „Nu mă atinge“, are nuanţe strălucitoare de portocaliu, roz, roşu, violet şi corai.

Begoniile sunt recomandate pentru cei care au tendinţa să se certe mai mult, aceste plante reprezentând antidotul, sunt cele care îţi dau răbdare.

Feriga are puteri magice. Prin tradiţie, Dryopterius filix mas este specia de ferigă cunoscută popular sub numele de năvalnic, limba şarpelui, barba ursului, fiind benefică pentru sporul casei. Există o specie de ferigă care creşte în pădure, această specie înfloreşte doar în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, floarea ei albă în formă de stea fiind culeasă după un ritual anume şi poartă noroc. Feriga de apartament în schimb înfloreşte foarte rar, are o floare delicată de culoare galbenă şi este cea mai norocoasă.

Trifoiul va aduce noroc de bani. Trebuie udat periodic pentru a fi mereu la fel de frumos. Trifoiul este o plantă decorativă care face flori roz, albe sau galbene dacă este îngrijit bine.

Busuiocul atrage iubirea, pasiunea, norocul şi frumuseţea în casă. Busuiocul la ghiveci se poate folosi şi la aromarea preparatelor culinare, dar este şi un bun antidepresiv, antiseptic şi antibacterian.

Acestea trebuiesc puse în locuri unde pot fi observate cu ușurință.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...