O nouă tragedie uriașă în România. Un tânăr de 19 ani a omorât 3 oameni într-un accident: șoferul era băut

Ana-Maria Tudor 27.08.2023, 13:24
O nouă tragedie uriașă în România. Un tânăr de 19 ani a omorât 3 oameni într-un accident: șoferul era băut

Evenimentul tragic din 2 Mai reprezintă doar un alt exemplu în rândul multor accidente care au loc aproape zilnic în România. În pofida faptului că tragedia respectivă a primit o atenție considerabilă în mass-media, alte coliziuni cu consecințe la fel de devastatoare s-au produs și la finalul acestei săptămâni.

O nouă tragedie s-a produs pe străzile din România

Tristul eveniment a zguduit din nou țara. Un tânăr în vârstă de 19 ani, aflat sub influența alcoolului, a provocat un grav accident în noaptea de sâmbătă spre duminică. Evenimentul a avut loc pe marginea DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru din județul Alba, iar în urma impactului, șase persoane care mergeau pe marginea drumului au fost lovite.

Soferii pot contesta amenzile la judecatoriile din zona domiciliului
 

Din păcate, trei dintre acestea au decedat, în timp ce ceilalți trei au fost răniți. În plus, șoferul în cauză avea o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins şi accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile”, a transmis IPJ Alba.

Când echipele de intervenție au ajuns la locul solicitării, au descoperit 6 persoane rănite, din care 3 aveau leziuni grave care le-au adus sfârșitul. Victimele aveau vârste cuprinse în intervalele de 17, 18 și respectiv 25 de ani.

Citește și: Doliu uriaș în muzica populară din România. Au murit 4 cântăreți după un accident terifiant

”În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv”, a informat IPJ Alba.

Totuși, investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a stabili toate cauzele care au condus la producerea acestui incident.

Șoferii aflați sub influența substanțelor psihoactive devin spaima șoselelor

De asemenea, un copil în vârstă de 3 ani din Brăila și-a pierdut viața în seara de sâmbătă, în urma unui accident în care a fost lovit de un autoturism condus de o femeie ce se afla sub influența unei substanțe psihoactive.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la locul incidentului pentru a acorda asistență medicală victimei, însă, din nefericire, copilul a decedat. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei.

Șoferița a fost supusă testului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cu toate acestea, testarea ulterioară cu aparatul drugtest a indicat prezența unei substanțe psihoactive în organismul ei. Ca urmare, aceștia i-au fost prelevate mostre biologice la spital în scopul analizelor de laborator.

Vezi și: Tragedia de la 2 Mai putea fi evitată! Tânărul de 19 ani a fost descoperit cu droguri înainte de accident, dar a fost lăsat să plece de Poliție

Pe marginea acestui incident, s-a deschis un dosar penal și se desfășoară investigații amănunțite pentru a clarifica toate circumstanțele evenimentului. Se investighează infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Pe de altă parte, un individ în vârstă de 30 de ani, din Timișoara, aflat sub influența drogurilor, a sustras o mașină de livrări pentru pizza. Apoi a demarat pe străzile orașului și în comuna Giroc, atrăgând atenția poliției.

În timpul unei incursiuni pe o stradă, un alt livrator din aceeași pizzerie a încercat să îl oprească, dar a suferit răni în urma incidentului. Pe parcursul tentativei sale de a se sustrage, individul care a furat mașina a intrat în coliziune cu alte trei autoturisme parcate.

Conform declarațiilor poliției, în după-amiază zilei de sâmbătă, un livrator de la o pizzerie din Timișoara s-a pregătit să efectueze o livrare, când și-a dat seama că borseta în care ținea cheile mașinii îi fusese furată.

Un individ necunoscut s-a infiltrat în vehiculul livratorului și a demarat pe mai multe străzi din sudul orașului. Patronul pizzeriei a fost martor la incident și a alertat imediat Poliția.

În timpul escapadei sale, mașina a intrat în coliziune cu alte două autoturisme parcate și s-a oprit în cele din urmă într-un stâlp. Astfel, individul a fost capturat de forțele de poliție, iar în urma testelor efectuate, s-a stabilit că bărbatul consumase amfetamină înainte de a fura mașina livratorului. Acesta a fost reținut de către polițiști, iar livratorul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe