O nouă metodă de furt folosită de hoții din România. Cum îi păcălesc pe pensionari și îi lasă fără banii din casă

Stan Filon 13.10.2022, 10:11
O nouă metodă de furt folosită de hoții din România. Cum îi păcălesc pe pensionari și îi lasă fără banii din casă

Hoții sunt din ce în ce mai inventivi și găsesc noi modalități de a-și atribui bunuri care nu le aparțin. O nouă metodă de furt folosită de hoții din România a fost filmată chiar în casa victimei. Mai exact, hoții se dau acum lucrători la companiile de gaz care vin cumva să verifice instalațiile, însă nu pleacă niciodată cu mâna goală. Totul a fost filmat, de data aceasta.

O nouă metodă de furt folosită de hoții din România

Hoții dau dovadă de un tupeu ieșit din comun și acționează cum ziua în amiaza mare. În plus, inventează noi metode furt. S-a întâmpat în Cluj-Napoca, unde un pensionar a căzut victimă unei „echipe de la gaze” care a venit să-i verifice instalațiile. Așa-zișii lucrători câștigă încrederea oamenilor și sub diferite pretexte intră în casa acestora.

Un astfel de incident a avut loc în luna septembrie, în Cluj-Napoca. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un bărbat îmbrăcat într-o salopetă intră în casa bătrânului şi îi spune să confirme mai departe că a venit o echipă care i-a făcut verificările necesare.

O noua metoda de furt folosita de hotii din Romania
O noua metoda de furt folosita de hotii din Romania

O femeie a cerut voie să meargă la baie

Imediat după ce aceasta pleacă, camerele au surprins o femeie care vine la ușa bărbatului. După o serie de glume făcute cu pensionarul respectiv, aceasta cere voie să meargă la baie şi îl ia cu ea şi pe pensionar. În timp ce discută cu el, o altă femeie pătrunde în casă, apoi imediat intră într-o cameră de unde sustrage o sumă de bani.

După ce cea de-a doua femeie fură suma respectivă și se face nevăzută, prima femeie îi mulțumește pensionarului pentru că a lăsat-o să meargă la baie, după care se îndreptă spre ușă spunând că se va întoarce, însă pleacă și se face și ea nevăzută.

Și-a dat seama că a fost furat și a sunat la poliție

După incident, bărbatul și-a dat seama că a fost furat, așa că a pus mâna pe telefon și a sunat imediat la poliție, unde a spus ce a pățit. La fața locului s-a prezentat mai apoi un echipaj de poliție, care îi solicită bărbatului toate datele furtului.

„Cred că încă le caută poliția că nu am primit încă nimic. S-au dat drept angajați de la gaz și că trebuie sa facă verificări”, a spus fiul victimei care a oferit imaginile în presă, în speranța că cei trei escroci vor fi identificați şi prinşi, dar și pentru ca ceilalți pensionari să vadă modul de operare și să nu cadă pradă acestor hoți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...