O nouă lovitură pentru Elena Udrea. Decizia a fost luată chiar astăzi, 30 mai

Stan Filon 30.05.2022, 14:44
O nouă lovitură pentru Elena Udrea. Decizia a fost luată chiar astăzi, 30 mai

După toate problemele prin care trece Elena Udrea, condamnată la închisoare în dosarul Gala Bute, fostul ministru a mai primit o lovitură, de data aceasta de imagine. Fostul Ministru al Turismului a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, după decizia luată recent de către Consiliul Local. Udrea primise această distincție încă din anul 2010, când reprezenta o voce importantă în politica din România.

Elena Udrea a primit o nouă lovitură

Așadar, de parcă nu avea imaginea destul de șifonată, iată că Elena Udrea mai primește o lovitură, de data aceasta din partea Consiliului Local al localității Drobeta Turnu-Severin, care a decis astăzi să-i retragă titlul de cetățean de onoare al orașului, acordat în anul 2010.

În cadrul ședinței lunare de astăzi, aleșii locali din Drobeta Turnu Severin au votat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului, titlu acordat în septembrie 2010, în plină guvernare a PDL. Fostul ministru s-a bucurat de acest titlu timp de 12 ani, însă decizia municipalității din Drobeta Turnu-Severin a venit ca un trăsnet, după condamnarea fostului oficial guvernamental la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a primit o noua lovitura
Elena Udrea a primit o noua lovitura

Fostul ministru nu mai este cetățean de onoare al orașului Drobeta Turnu-Severin

Daniel Cîrjan, viceprimar municipiul Drobeta Turnu Severin, spune ca este normal să îi retragă titlul, pentru că a fost condamnată penal. Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP, fan înfocat încă al Elenei Udrea.

Este vorba despre Eduard Koler, consilier local Drobeta Turnu Severin, care spune că s-a abţinut de la a vota această propunere, pentru că nu este corecta abordarea, mai ales că Elena Udrea a dat bani pentru oraş, la momentul respectiv, iar acum, când a căzut, toţi dau în ea. Acesta spune că unii dintre aleși dau dovadă de ipocrizie, fiind printre cei care au votat acum 12 ani acordarea titlului respectiv.

Fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe (actualmente consilier local al municipiului, din partea Pro România) este cel care a propus ca Elena Udrea să primească, în 2010, titlul de cetățean de onoare al municipiului, iar astăzi, s-a aflat în sală, la ședința de consiliu local, chiar votând proiectul de retragere al acestei distincții. Fostul edil nu a dorit să comenteze votul în acest caz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...