O nouă gafă la nivel înalt a României? Roberta Metsola, așteptată cu fanfara pe Otopeni, dar fără niciun oficial guvernamental sau al MAE

Beatrice Dumitru 19.12.2022, 16:51
O nouă gafă la nivel înalt a României? Roberta Metsola, așteptată cu fanfara pe Otopeni, dar fără niciun oficial guvernamental sau al MAE

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, se află în România pentru o vizită de două zile. Dar la aterizarea în România a avut parte de un moment jenant. Roberta Metsola nu ar fi fost întâmpinată de niciun oficial guvernamental. Un astfel de episod jenant s-a întâmplat și la vizita istorică a premierului japonez Shinzo Abe, în 2018.

Ce s-a întâmplat cu Roberta Metsola la aeroport

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu șeful statului Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă, urmând să țină și un discurs în Parlament. Șefa Parlamentului european este unul dintre susținătorii României pentru intrarea în Schengen.

În cea de-a doua zi a vizitei în României, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului „Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

O nouă gafă la nivel înalt a României? Roberta Metsola, așteptată cu fanfara pe Otopeni, dar fără niciun oficial guvernamental sau al MAE
Roberta Metsola, președintele Parlamentului European.

Roberta Metsola a avut parte, însă, la aterizarea în România de un episod mai puțin plăcut. Aceasta a fost așteptată la Otopeni cu garda de onoare, însă nu ar fi fost întâmpinată de niciun reprezentant al MAE sau al Guvernului. Doar europarlamentarul Mihai Tudose și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ar fi întâmpinat-o pe șefa Parlamentului European, notează ȘTIRIPESURSE.RO.

Alt episod jenant cu premierul Japoniei

România s-a mai aflat într-o asemenea poziție jenantă, în 2018, cu ocazia vizitei istorice a premierului Japoniei, Shinzo Abe, pe care nu a avut cine să îl primească la Palatul Victoriei și niciun membru al guvernului nu a fost la aeroport, deoarece premierul de atunci, Mihai Tudose, demisionase cu o seară înainte. Din acest motiv, evenimentele oficiale au fost anulate.

Premierul nipon a fost întâmpinat de ambasadorul României în Japonia, dar fără interlocutor de acelaşi rang la Palatul Victoria, Shinzo Abe a trimis la sediul Guvernului doar o delegaţie.

Shinzo Abe şi soţia sa Akie au preferat să meargă la Muzeul Satului, unde au primit cadou o scoarţă cu motive tradiţionale și au făcut o fotografie oficială cu ministrul Culturii şi directoarea Muzeului Satului. Singura întâlnire oficială a acestuia șa București a fost cu președintele Klaus Iohannis.

„E cineva acolo? Shinzo Abe şi-a ales cel mai prost moment să viziteze România”, scria Euronews la acel moment, despre vizita premierului japonez.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...