O nouă ediție a „Sărbătorilor Iaşului”, în luna octombrie. Primarul Mihai Chirica a făcut anunțul

Elena Avramescu 20.08.2021, 17:58
O nouă ediție a „Sărbătorilor Iaşului”, în luna octombrie. Primarul Mihai Chirica a făcut anunțul

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a spus în decursul zilei de azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna octombrie urmează să fie organizată o nouă ediţie a „Sărbătorilor Iaşului”, însă acest lucru  depinde de măsurile care se impun pe perioada pandemiei de COVID-19.

O nouă ediție a „Sărbătorilor Iaşului”

Discutăm deja din două perspective: cu pandemie mare şi cu pandemie mică, că fără pandemie nu se poate. Dacă va fi pandemie mică, cam ce se întâmplă în momentul de faţă, vom avea şi spectacol cum aveam pe vremuri, cu foc de artificii. Dacă e cu pandemie mare şi nu vom avea voie să ne apropiem unii de ceilalţi, atunci vom folosi scaune şi ne vom duce mai mult spre un spectacol clasic. Dar vom avea sărbători, Iaşiul are nevoie de sărbători, a spus primarul Mihai Chirica.

Primarul a mai notat că a avut deja o primă discuţie cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, cu privire la organizarea Sărbătorilor Iaşiului în aceeaşi perioadă în care la Iaşi se organizează, în luna octombrie, pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se cinsideră a fi ocrotitoarea Moldovei.

O noua edtie a Sarbatorilor Iasului
Sarbatorile Iasului

Ne vom consulta, nu o vom face de capul nostru. Am avut o primă discuţie cu mitropolitul Teofan. Urmează săptămâna viitoare să ne întâlnim la noi discuţii pentru a vedea cum integrăm Sărbătorile Iaşiului cu sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, care sunt măsurile pe care le vom lua pentru a depăşi cât se poate de bine acest moment, a spus primarul Mihai Chirica.

Primarul Iașiului a mărturisit că nu vor fi politizate evenimentele care se vor organiza la Iaşi în luna octombrie, în special cel în care se prăznuieşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Din fericire nu mai sunt alegeri, nu vor mai creşte metale nobile prin zonă, am scăpat. Vor mai veni, desigur, se vor căţăra unii-alţii pe garduri ca să arate cât de aproape sunt ei de Dumnezeu. Cu cât gardul e mai înalt cu atât cred unii că sunt mai aproape de Dumnezeu. Vom demonstra că putem face şi sărbătoare religioasă şi sărbătoare laică, cu măsuri de protecţie astfel încât să nu mai politizăm aceste sărbători, a mai spus Chirica în încheiere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...