EXCLUSIV

O mare vedetă din România uimeşte. Ce va face de Paşte: “Voi sta acasă şi voi urmări slujba de Înviere”

Solista Marina Voica (84 de ani), una dintre cele mai bune voci ale României, locuiește la Breaza, de peste 15 ani. Înainte de Sărbătorile Pascale, pe care și anul acesta le va petrece singură, marea artistă ne-a oferit un interviu de suflet, în exclusivitate pentru impact.ro, în care ne-a povestit despre tradițiile de Paște, din țara sa natală, Rusia.

Marina Voica va rămâne acasă de Paște și va urmări la TV slujba de Înviere

Solista Marina Voica locuiește singură, departe de agitația Capitalei, la Breaza, cochetul orășel de munte, unde s-a mutat de mai bine de 15 ani și unde se bucură de liniște și de aer curat. În interviul pentru impact.ro, artista ne-a povestit că nimeni nu îi va călca pragul casei, însă nici că duce dorul petrecerilor: ”Nu știu încă, dar nu am un plan, nu am gașcă. Așa încât, mai degrabă, cred că de Paște voi sta acasă, singură. La fel ca în alte dăți. Dar, nu mă simt singură, mereu am fost o fire retrasă. Mă simt bine acasă. Am grijă de flori, fac gimnastică, iar în căsuța mea mereu răsună muzica. Stau acasă și mă uit la transmisia în direct de Înviere, de la Moscova. Patriarhul Kiril va oficia slujba. Am antenă specială, pentru posturile rusești. Eu sunt în temă cu adevărat cu tot ce se întâmplă”, ne-a spus interpreta născută în Rusia.

Marina Voica ne-a povestit și despre tradițiile din Rusia, de Paște: ”Este un mare eveniment acolo, de Paște, un fast și o bogăție, foarte multă lume. Să știți că, dintre toți ortodocșii, rușii sunt cei mai habotnici. Împărații ruși au înălțat multe catedrale. În Rusia, Paștele este numit Paskha și este cea mai importantă sărbătoare din an, sărbătorită chiar și în perioada sovietică. La masă, cele mai importante sunt ouăle roșii. Pe care rușii nu le ciocnesc, ci le sparg, folosind unghia. Acest lucru e ca o reamintire a suferinței lui Iisus Hristos, care a murit pe cruce”, a mai dezvăluit interpreta noastră.

Marina Voica va ramane acasa de Paste si va urmari la TV slujba de Inviere
Marina Voica va ramane acasa de Paste si va urmari la TV slujba de Inviere

”Fratele meu m-a învățat să îmi pun în nas vaselină medicinală, ca să mă feresc de covid. Cu toate că la Breaza, la noi, nu a fost niciun caz”

Marina Voica e tare mândră de grădina ei, plină cu clopoței chinezești, își conduce singură mașina, face cumpărături și ține legătura cu prietenii prin Internet. Este o fire retrasă, dar are și câțiva prieteni, care o vizitează periodic. A avut noroc că, la Breaza, n-a fost niciun caz de îmbolnăvire.

Totuși, ca să se protejeze de coronavirus, artista are un truc, știut de la fratele ei, medic, cu care vorbește aproape zilnic: ”Acum am închis telefonul cu fratele meu. El este mai mare decât mine cu 7 ani. Este bine și el, pentru vârsta pe care o are. I-a murit nevasta. Mai are un băiat, dar nu stă cu el, dar se ocupă de el. Fratele meu m-a învățat să îmi pun în nas vaselină medicinală, să mă feresc de covid. Cu toate că la Breaza, la noi, nu a fost niciun caz. Așa spun doctorii. Mai vine câte un prieten și mă vizitează dar, în general, sunt mai mult singură p-aici”, spune artista. Marina nu gătește, dar când vrea ceva gustos plătește pe cineva ca să îi prepare: ”Am urât bucătăria, dintotdeauna. Nu am gătit pentru niciunul dintre soți, dar asta nu a fost o problemă. Când îmi doresc ceva anume, îmi comand sau rog pe cineva să îmi facă”, ne-a mai spus Marina Voica.

Marina Voica a fost căsătorită de două ori

Marina Voica a trecut prin două căsnicii. Primul soț a fost Marcel Voica, de dragul căruia a părăsit Rusia și s-a stabilit la București. ”Pe Marcel l-am urmat la București. Am plecat cu acordul tatălui meu, mama nu mai trăia. Eram tânără, citisem că Bucureștiul este unul dintre cele mai însorite orașe din Europa. M-am adaptat ușor. Am venit cu pianul după mine, dar și cu frigiderul și cu alte lucruri. Locuiam pe Calea Victoriei și lucram ca economist. Pe primul meu soț l-am părăsit pentru cel de-al doilea,Viorel Teodorescu. El era fanul meu. Era student când ne-am cunoscut și ne-am căsătorit când a terminat facultatea, imediat după divorțul meu. M-a susținut în activitatea mea artistică. M-a iubit și l-am iubit enorm. A fost prietenul meu cel mai bun”, ne-a mai spus Marina.

Medicul cardiolog Viorel Teodorescu a încetat însă din viață la vârsta de 41 de ani, răpus de cancer, după o îndelungată suferință. Marina Voica are un repertoriu muzical de invidiat: 850 de melodii, adunate pe 27 discuri, 3 casete, 6 CD-uri, difuzate la radio și tv, interpretate în turnee în țară și în străinătate, neuitate apariții tv, programe de divertisment și varietăți, revelioane, călătorii muzicale, premii la concursuri naționale și internaționale, un lung șir de distincții de excelență din partea mai multor posturi de televiziune și radiouri, 9 stagiunii jucate la Teatru de revistă ”Constantin Tănase”, actriță de film, cu un rol principal în pelicula ”Țărmul n-are sfârșit”, în regia lui Mircea Săucan.

Urmăriți Impact.ro și pe