O legendă a fotbalului mondial se regăsește în Ianis Hagi. „Și eu am avut aceleași probleme”

Marian Cărăvan 22.08.2020, 11:01
O legendă a fotbalului mondial se regăsește în Ianis Hagi. „Și eu am avut aceleași probleme”

Transferat definitiv în această vară de Rangers, Ianis Hagi a avut un început slab de sezon în Scottish Premiership. Deși echipa e pe primul loc, internaționalul român nu a impresionat deloc și au apărut deja criticile la adresa sa, inclusiv din partea fanilor. Cu toate acestea, o legendă a fotbalului mondial se regăsește în Ianis Hagi și cere mai mult timp pentru fotbalistul român.

O legendă a fotbalului mondial se regăsește în Ianis Hagi

După startul neconvingător de sezon, fără gol marcat și fără nicio pasă decisivă, Ianis Hagi nu mai e privit cu aceeași admirație de mulți dintre fanii lui Rangers. La viceacmpioana Scoției se cere performanță, presiunea este uriașă și managerul Steven Gerrard l-ar putea scoate pe Ianis din echipa de bază. Cu toate acestea, Ianis Hagi are un aliat de nădejde, o legendă a fotbalului mondial, care a jucat la un moment dat și pentru Glasgow Rangers.

Fostul internațional danez Brian Laudrup, care a bifat 116 meciuri în tricoul lui Rangers, pentru care a marcat 33 de goluri, spune că și el a avut aceleași probleme când era de vârsta lui Ianis și cere mai mult timp pentru internaționalul român.

„Ianis are doar 21 de ani. Are un alt fel de gândire acum din moment ce nu mai este doar un jucător împrumutat. În plus, aici este un mediu în care presiunea este mai mare decât la Genk. Îmi aduc aminte că și eu am avut aceleași probleme când am ajuns la Bayern Munchen de la Bayer Uerdingen”, a declarat Brian Laudrup pentru Glasgow Times.

Brian Laudrup, o legendă a fotbalului mondial se regăsește în Ianis Hagi. A jucat la Rangers în anii 90

Brian Laudrup, campion european la 23 de ani

Brian Laudrup, acum în vârstă de 51 de ani, este un nume important din istoria fotbalistică a Danemarcei. A făcut parte din echipa națională a țării sale care a câștigat Campionatul European în anul 1992. Danemarca a produs atunci surpriza competiției, pentru că nici nu era calificată la turneul final, dar în urma excluderii Iugoslaviei, măcinată de război, danezii au fost chemați din vacanță, unii direct de pe plajă, să participe la EURO 1992.

Brian Laudrup și colegii lui de atunci au scris istorie. Au trecut în semifinale de campioana europeană en titre la acea dată, Olanda, cu celebrul Marco van Basten în teren (care a și ratat la seria de lovituri de departajare), apoi danezii au învins în finală, cu 2-0, campioana mondială, Germania. Brian Laudrup a fost atunci unul dintre cei mai buni jucători ai turneului final. De-a lungul carierei, a primit de patru ori titlul de „Fotbalistul danez al anului”.

Urmăriți Impact.ro și pe