O întreagă familie a murit de foame. Oamenii au încercat să trăiască în pustietate, dar au uitat un aspect important

Ana-Maria Tudor 28.07.2023, 10:14
O întreagă familie a murit de foame. Oamenii au încercat să trăiască în pustietate, dar au uitat un aspect important

O tragedie cutremurătoare a șocat și îndurerat întreaga comunitate. Conform informațiilor furnizate de rude și anchetatori, trei membri ai unei familii din Colorado și-au găsit sfârșitul în timp ce încercau să trăiască în pustietate. Trupurile neînsuflețite au fost descoperite într-un camping izolat, situat în Munții Stâncoși.

O familie a murit de foame în camping

O experiență care ar fi trebuit să fie una superbă a avut un deznodământ tragic. Ceea ce ar fi trebuit să fie o aventură plină de bucurie și frumusețe s-a transformat într-o tragedie cu consecințe devastatoare, deoarece trei membri ai unei familii și-au pierdut viața în Munții Stâncoși.

BBC News raportează că, în decursul acestei luni, au fost descoperite rămășițele surorilor Christine și Rebecca Vance, alături de fiul celei din urmă, un băiat în vârstă de doar 14 ani, într-un loc de tabără îndepărtat.

Un medic legist a confirmat marți că, cel mai probabil, cei trei membri ai familiei au murit de foame și expunere la temperaturi scăzute, pe timpul iernii. Potrivit concluziilor, grupul a fost instalat cu cortul în camping încă din vara trecută, iar tragedia s-a petrecut în timpul sezonului rece.

Citește și: Camping în România. Cele mai frumoase locuri de campat la munte sau la mare

Sora vitregă a lui Rebecca Vance, Trevala Jara, a acordat o declarație pentru Washington Post, miercuri, în care a dezvăluit următoarele:

„Nu-i plăcea felul în care se îndreptau lucrurile în lume și s-a gândit că ar fi mai bine dacă ea, fiul ei și Christine ar fi singuri, undeva departe de tot.”

Jara a mai dezvăluit că cele două surori, în vârstă de peste 40 de ani, nu aveau nicio experiență anterioară de supraviețuire în aer liber. Singurul mod în care s-au pregătit pentru această aventură a fost să urmărească videoclipuri pe internet, în căutare de informații și sfaturi.

Cu toate acestea, momentan, cauza exactă a morții nu a fost stabilită de anchetatori, deoarece aceștia așteaptă finalizarea analizei rapoartelor toxicologice. Rămășițele familiei au fost descoperite pe data de 9 iulie, de un drumeț la Gold Creek Campground, în Pădurea Națională Gunnison.

Rudele au încercat să-i oprească

Conform informațiilor oferite de medicul legist din comitatul Gunnison, Michael Barnes, două cadavre au fost descoperite în interiorul unui cort, în timp ce al treilea cadavru a fost găsit în afara cortului, la o altitudine de aproximativ 2.900 de metri.

De asemenea, acesta crede că grupul a încercat să construiască un adăpost, dar au abandonat proiectul odată cu venirea iernii. În loc să găsească o alternativă mai sigură, ei au continuat să trăiască într-un cort, expuși condițiilor dure ale sezonului rece.

Vezi și: Tragedie la Mamaia. O femeie a murit după ce a căzut de la etajul opt

„Mă întreb dacă iarna a venit repede și brusc au fost pur si simplu în modul de supraviețuire în cort. Aveau cu ei o mulțime de cărți despre supraviețuirea în aer liber și despre căutarea hranei și alte lucruri de acest gen. Dar părea că au cumpărat provizii de la un magazin alimentar”, a adăugat Michael Barnes.

Anul trecut, la începutul lunii august, grupul s-a adunat la casa surorii lor vitrege pentru a-și lua rămas bun, iar aceasta a încercat să-i facă să se răzgândească, însă, nu a avut succes.

„Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să ne asculte. Se hotărâseră”, a declarat Jara, pentru Gazette.

Urmăriți Impact.ro și pe