Camping în România. Cele mai frumoase locuri de campat la munte sau la mare

Emanuela Pană 22.07.2022, 07:30
Camping în România. Cele mai frumoase locuri de campat la munte sau la mare

Camping în România, cele mai frumoase locuri de campat cu cortul la mare sau la munte. Vacanța de vară este, probabil, cea mai așteptată perioadă din an, pentru că aduce liniște, relaxare, dar și experiențe noi, inedite. Cui nu-i place să călătorească, să cunoască oameni noi și să admire peisaje care-ți taie răsuflarea? Cei care iubesc vacanța la cort, dar și cei care vor să încerce pentru prima data o astfel de experiență au de unde alege. România dispune de minunate locuri de camping, la munte sau mare, după preferințe.

Camping în România. Cele mai frumoase locuri de campat la mare sau la munte

Dacă nu știi cum să-ți petreci concediul anul acesta și îți dorești o experiență diferită pentru vara lui 2022, atunci îți propunem să te bucuri de vacanță într-un camping din România. Vei avea parte de aventuri, de peisaje demne de aparatul de fotografiat, dar și de liniște și destindere. Vei admira răsăritul din locuri pitorești sau zone sălbatice, iar noaptea vei asculta cum cântă natura, foșnetul pădurii sau susurul mării.

Țara noastră posedă circa 680 de campinguri, multe dintre ele găsindu-se în zone superbe și cu numeroase facilități pentru cei ce aleg să poposească, chiar și pentru o scurtă vreme, acolo. Printre pasionații de călătorii există numeroase voci care spun că, în România, turismul de camping nu este la fel de dezvoltat ca în alte țări din Europa, iar asta pentru că românii au început de curând să prindă gustul ieșirilor cu cortul. Totuși, peisajele de noi pot concura indubitabil cu ale oricărui stat unde campingurile au devenit deja o „tradiție“.

Cele mai frumoase locuri de campat la mare

Cei care vor să se bucure, în familie, de o vacanță memorabilă la mare pot renunța anul acesta la camerele de lux de hotel, optând pentru o vacanță cu cortul. Zonele de camping la mare sunt numeroase, iar prețurile variază în funcție de facilități.

Camping în România
Cele mai frumoase locuri de campat la mare

Pentru o zi de camping cu cortul la mare, o familie formată din doi adulți și un copil va trebui să achite, în medie, între 70 și 100 de lei. De regulă, în aceste sume sunt incluse următoarele: taxa pentru cort, taxa pentru fiecare persoană în parte și accesul cu mașina.

Fără a mai lungi vorba, iată care sunt cele mai deosebite locuri de campat la mare:

1. Camping Vama Veche

În funcție de dorințele, dar și de posibilități financiare de care dispuneți, Vama Veche vă pune la dispoziție mai multe opțiuni pentru camping. Există zone de camping direct pe plajă, cu acces la electricitate, apă curentă, duș și toalete. De asemenea, aveți și posibilitatea de a campa cu cortul propriu în Vama Veche, pe terenurile sătenilor care vă vor pune la dispoziție facilitățile întâlnite de regulă în zonele de camping.

2. Camping 2 Mai

Pe lângă zona de căsuțe, zona de camping din 2 Mai dispune și de un loc special pentru corturi, rulote și autorulote. Marele avantaj al acestui camping de mare constă în faptul că se află chiar pe plajă. Odată ajuns aici, te vei trezi și vei adormi pe șopotul valurilor, simțind deopotrivă briza ușoară a mării. Printre facilități se numără: curentul electric, dușurile, mașina de spălat rufe și frigiderul. Pe lângă zona de camping de pe plajă, în această localitate există și opțiunea de a te caza pe terenurile special amenajate ale localnicilor.

3. Camping Costinești

Costinești figurează pe lista localităților cu cele mai multe zone de camping de pe litoral, iar prețurile variază, fiind accesibile fiecărui buzunar. Ca și în cazul altor campinguri de la malul mării, și cele din Costinești pun la dispoziția turiștilor, români sau străini, facilități precum: apă curentă, dușuri, toalete și, nu în ultimul rând, electricitate.

4. Camping Năvodari

Printre stațiunile unde poți merge cu cortul în locuri special amenajate pentru camping se numără și Năvodari unde, în ciuda faptului că opțiunile de camping sunt mai multe, este indicat să vă rezervați loc. Unul dintre cele mai cunoscute campinguri din Năvodari este Lebăda, departe de agitația orașului, în nordul stațiunii Mamaia. De regulă, aici vin turiștii care vor să petreacă o vacanță liniștită. Zona de camping are acces direct la plajă și face parte din complexul Tabăra de Copii Năvodari.

5. Camping Mamaia

Și în stațiunea Mamaia vei găsi zone de camping care oferă locuri special amenajate pentru camparea cu cortul, rulota sau autorulota. Cei care optează pentru campingurile din Mamaia Nord vor beneficia de plajă privată, terenuri de sport, restaurant, un magazin alimentar, dar și de alte facilități: dușuri cu apă caldă non-stop, toalete, electricitate, etc.

Camping în România. Cele mai frumoase locuri de campat la munte

Cei care preferă muntele în detrimentul mării au, deopotrivă, numeroase opțiuni din care să aleagă. În zonele montane din țara noastră poți găsi cu ușurință locuri de camping în natură, cu peisaje care îți taie pur și simplu răsuflarea.

Camping in Romania
Cele mai frumoase locuri de campat la munte

Pe lângă campingurile amenajate, există și locuri pitorești unde îți poți amplasa cortul în liniște în mijlocul naturii. Iată sugestiile noastre:

1. Camping în România la Zănoaga

Campingul Zănoaga se află în Munții Bucegi din județul Dâmbovița și este amplasat într-o zonă ușor accesibilă cu mașina. Peisajele de aici sunt superbe, iar iubitorii de muntre trebuie să ajungă măcar o dată în viață în acest colț de rai. Compingul este situat în apropiere de Cheile Zănoagei, pe platoul cu același nume. Aici se găsesc atât căsuțe tip bungalou, cât și zone în care se pot pune corturi sau rulote. Vizitatorii care campează aici au acces la electricitate și apă caldă, zona fiind împrejmuită pentru a-i proteja de apariția urșilor.

2. Camping Cheia Brașov

Campingul Cheia, unul dintre cele mai populare locuri de campare la munte din România, se găsește pe Valea Prahovei. Odată ajunși aici, turiștii au fie posibilitatea de a dormi în corturile proprii, fie în căsuțele de camping deja amenajate în zonă. În zonă tronează liniștea și este aproape de apă și de pădure. Cei cărora le surâd drumețiile pot merge în Munții Ciucaș, la Mănăstirea Ciucaș, Muntele Roșu, Valea Teleajanului sau Drumul berii – doar câteva dintre atracțiile zonei.

3. Camping Cheile Bicazului

Dacă iubești muntele și natura, atunci nu trebuie să ratezi zona Cheile Bicazului – Lacul Roșu. În plus, dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară la cort, atunci poți opta pentru campingul aflat în apropiere, la circa 4-5 kilometri de Lacul Roșu.

4. Camping Transfăgărășan

Traseul de pe Transfăgărășan este, fără doar și poate, unul dintre cele mai populare din România, iar asta se datorează în cea mai mare măsură peisajelor spectaculoase ce pot fi admirate. Cei care iubesc vacanța la cort se pot delecta cu ce are mai frumos de oferit natura, putând opri în campingul amenajat în apropiere de Bâlea Lac sau în zonele cu pajiști întinse.

5. Camping în România în Munții Bucegi

Fanii drumețiilor și peisajelor montane pot alege să își monteze cortul în zona special amenajată în acest sens în apropierea celebrelor Babe și a Sfinxului. Zona de camping Caraiman se numără printre zonele preferate ale iubitorilor de munte. Tot în Bucegi se află și campingul Pandina – una dintre primele opțiuni în rândul celor care merg frecvent în vacanțe cu cortul. Zona este extrem de populară, turiștii venind aici mai ales pe timp de vară, când este răcoare, iar aerul curat te îmbie să stai cât mai mult timp departe de aglomerația orașelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...