O instituție din Germania, acuzată că discriminează românii. „Pentru muncă suntem buni și dacă suntem analfabeți”

Andrei Simion, Sorin Barbu 31.03.2023, 19:32
O instituție din Germania, acuzată că discriminează românii. „Pentru muncă suntem buni și dacă suntem analfabeți”

O instituție din Germania a fost acuzată că discriminează românii, după ce a emis o notă de informare referitoare la o regulă nouă ce li se aplică doar lor, nu și reprezentanților altor naționalități de pe teritoriul țării. Sârbii, croații, polonezii și ungarii, de exemplu, nu se lovesc de o astfel de condiționare.

Instituție din Germania, acuzată că discriminează românii

Acuzația a fost formulată de proprietarul unei afaceri cu autovehicule. Bărbatul s-a plâns că românilor li se cere un traducător atunci când merg să înmatriculeze mașini în Germania, în timp ce reprezentanților altor naționalități nu li se impune această regulă.

„Notă pentru clienții români: Dacă nu vorbiți limba germană, este necesar de acum înainte să fiți însoțit de un traducător”, scrie pe un afiș pus pe geamul instituției, în Landkreis Heidekreis, Germania, conform bărbatului care a mers acolo pentru a i se elibera numere de înmatriculare pentru un autoturism cumpărat din această țară.

„Încă o discriminare la adresa românilor! De parcă sârbii, croații, polonezii, ungurii și alte naționalități știu toți germană.”, a fost un comentariu publicat de bărbat, pe pagina de Facebook a afacerii sale.

O institutie din Germania, acuzata ca discrimineaza romanii. „Pentru munca suntem buni si daca suntem analfabeti
Nota referitoare la români

Ce explicație a primit proprietarul afacerii la instituția pe care o acuză de discriminare

Proprietarul afacerii care acuză instituția germană de discriminare a românilor a povestit că a intrat în sediul acesteia pentru a cere o explicație, dar nu s-a ales cu niciun răspuns.

„Am întrebat, de ce numai românii? S-au înroșit la față și nu a răspuns nimeni. M-am simțit extrem de afectat. De ce doar românii?”, a spus deținătorul paginii de Facebook, care aduce mașini la comandă din Germania pentru români, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.

Acuzația ce a fost făcută de acest bărbat a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. Mai mulți români s-au plâns că au trecut prin situații asemănătoare în Germania.

„Am pățit și eu. Trebuia să cer informații despre permisul meu, am întrebat dacă vorbește engleză, a spus da doar că acolo se vorbește germană… Pentru muncă suntem buni și dacă suntem analfabeți, dar pentru un act sau vreo chestie necesară, trebuie germană. Trist, dar na e țara lor” și

„Mie îmi pare o situație de lipsă de profesionalism și de discriminare. Adică în 2023 în instituții sau afaceri în Europa să nu vrei sau să nu știi să vorbești engleza îmi pare ceva penibil și deplorabil”, au fot două astfel de comentarii.

Urmăriți Impact.ro și pe