O fostă vedetă Pro TV s-a călugărit. Cum a ajuns de la Loredana Groza la mănăstire: ”Vreau să ajut oamenii”

Iancu Andreea 24.02.2021, 12:37

O vedetă Pro TV a renunțat la viața de celebritate și s-a călugărit. Deși nu a avut roluri impresionante, un fost actor și jurat al unei emisiuni cunoscute a decis să îmbrace haina monahală, după mai mulți ani în care și-a căutat menirea. Acesta a fost alături de Loredana Groza în cadrul juriului, însă a decis să se retragă ulterior la mănăstire.

O vedetă s-a călugărit după ce a jucat într-un serial de comedie și a fost jurat la Pro TV

Mulți dintre noi ne căutăm scopul în viață, fără să ne așteptăm ca pașii să ne poarte în locuri nebănuite. De la actorie, la haina preoțească, o vedetă de la Pro TV s-a călugărit, luându-i prin surprindere pe cunoscuți. Acesta este un fost jurat al emisiunii „Cântă acum cu mine” de la Pro TV şi actor în serialul de comedie „Triplusec”. Andrei Ciopec a hotărât să lase deoparte meseria de o viață și să aleagă calea Domnului. Colegii de breaslă și familia au încurajat această schimbare totală de viață.

Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei şi l-am găsit. Ne ştim de câţiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieţii nu foarte frumoasă. Dumnealui mi l-a recomandat ca fiind “Andrei Actorul”. A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească şi duhovnicească toată experienţa de la Sihăstria Putnei. Aşa cum l-am cunoscut, Andrei e mereu gata să împărtăşească un gând şi un sfat, oferind totul. Săptămâna aceasta s-au împlinit doi ani de când Andrei a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toţi şi rugându-se pentru noi. Blagosloviţi şi iertaţi!, a scris Andrei Dumitrescu despre prietenia cu actorul Andrei Ciopec.

După participarea la emisiunea „Cântă acum cu mine”, unde le-a cunoscut pe Loredana și pe DJ Harra, Andrei Ciopec a decis să se retragă la mănăstire. Fostul actor din serialul „Triplusec”, de la Pro TV, a făcut o schimbare radicală în viața sa și iată că se împlinesc deja doi ani de la această decizie.

Sunt în căutări şi toată viaţa am fost în căutări. Mă gândesc să mă îndrept şi spre muzică, e o formă de exprimare, poate şi o facultate de teologie. Dar vreau să identific şi să îmi fie mie foarte clare idealurile pe care le am, să le adun şi să le folosesc într-o singură direcţie, şi anume în a-mi distruge egoul şi a ajută oamenii. Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc – dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii. Vreau să scot o carte de poezie, să scriu un român, să scot un album folk…, povestea el într-un interviu pentru ştiri.botoşani.ro.

Andrei Ciopec, actorul din serialul
Andrei Ciopec, actorul din serialul „Triplusec” a ales calea credinței

Și alte personalități celebre s-au îndreptat către Biserică

Chiar dacă personajul Nicu din „Triplusec” este acum părintele Andrei Actorul, nu este un caz singular. Mai mulți actori au decis în ultimii ani să meargă pe calea credinței. Printre ei se numără Silviu Biriş (47 de ani) şi Ovidiu Cuncea (53 de ani), ambii păstrând însă reprezentațiile de teatru în obiceiul lor. Inclusiv Mihai Coadă (68 de ani), actorul care l-a interpretat pe Nelu Curcă în serialul „La Bloc”, de la Pro TV, a îmbrăcat haina de preot. Acesta își desfășoară activitatea la Mănăstirea Turnu, lângă Ploiești, conform click.ro.

De asemenea, Dragoş Pîslaru (69 de ani), care a trăit o experiență cumplită după ce a fost bătut de mineri în 1990, a urmat calea Domnului în urmă cu mai bine de 31 de ani. Nu doar bărbații au luat astfel de decizii radicale. Cea care era considerată una dintre cele mai frumoase blonde ale anilor ’70, actriță la Teatrul Naţional din Bucureşti, s-a călugărit. Monica Fermo (67 de ani) trăieşte de peste 30 de ani la o mănăstire din Ierusalim și poartă numele de Maica Ecaterina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...