Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași spune că mai are oxigen medical doar pentru câteva ore. Cu ce își va trata apoi pacienții

Antonia Iacobescu 31.10.2021, 15:10
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași spune că mai are oxigen medical doar pentru câteva ore. Cu ce își va trata apoi pacienții

Situație critică la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi! Managerul instituției medicale, medicul ATI Florin Roşu, a mărturisit, duminică (31 octombrie), că mai are oxigen medicinal pentru câteva ore. Apoi, medicii vor fi nevoiţi să le administreze pacienţilor oxigen tehnic.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași spune că mai are oxigen medical doar pentru câteva ore

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a făcut dezvăluiri șocante! El a spus că sistemul sanitar traversează o criză majoră, iar rezervele de oxigen pentru pacienții infectați cu COVID-19 sunt limitate.

„În momentul de faţă din nefericire, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi mai avem stocuri de oxigen pentru cinci ore. Ulterior, vom fi nevoiţi să folosim oxigen tehnic, astfel încât pacienţii noştri să poată să beneficieze de acest tratament. Am semnalat aceste neajunsuri începând de azi dimineaţă, dorind să găsim o rezolvare.

În continuare dorim ca pacienţii noştri să aibă parte de îngrijirile medicale corespunzătoare din toate punctele de vedere: din punct de vedere medical şi sigur, din punctul de vedere al siguranţei”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul ATI Florin Roşu.

Florin Roşu: „Spitalul a depus toate eforturile”

Doctorul Florin Roşu a mai precizat că misiunea lui este ca pacienţii să primească cea mai bună îngrijire.

„Până în momentul de faţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi a depus toate eforturile, prin toată echipa tehnică, astfel încât să nu existe atât în cadrul spitalului de pe strada Octav Botez cât şi în cadru secţiei exterioare Leţcani, din punct de vedere al medicaţiei, din punct de vedere al materialelor sanitare şi al oxigenului care face parte din tratamentul pacientului, dar dacă vom ajunge în această situaţie vom fi nevoiţi, conform unei circulare… este o circulară care ne spune că folosim oxigen tehnic”, a mai sus Florin Roşu, conform spotmedia.ro. 

Institutul Marius Nasta, copleşit de valul de pacienţi bolnavi de Covid-19

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București este copleşit de valul de pacienţi bolnavi de Covid-19. Managerul unității spitalicești, Beatrice Mahler, a vorbit despre situația în care se află spitalul.

Managerul Institutului a spus că pacienții stau sub scară, iar următoarea etapă va fi să fie așezați câte doi în pat, săptămâna viitoare, în contextul în care se așteaptă ca oamenii să se interneze în continuare.

”Gândiți-vă că astăzi am avut 8.000 de cazuri, ieri 10.000. Aproximativ 300 de pacienți zilnic, peste o săptămână, vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Ei vor fi admiși în spital, dar în Terapie Intensivă pentru puțini vor fi locuri”, a mai spus Beatrice Mahler, potrivit libertatea.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe