O femeie de 81 de ani ”s-a întors din morți”. Cum a fost posibil și ce vrea să facă familia

Elena Avramescu 22.08.2020, 13:16
O femeie de 81 de ani ”s-a întors din morți”. Cum a fost posibil și ce vrea să facă familia

O bătrână în vârstă de 81 de ani a fost declarată moartă în urma unei operații, moment în care rudele au început să-i pregătească înmormântarea. Încă la câteva ore după, femeia ”s-a trezit” din morți și a fost dusă de urgență la spital.

O femeie de 81 de ani ”s-a întors din morți”

Angajata de la morgă care a găsit-o în viață a tras o sperietură de zile mari atunci când a realizat că bătrâna trăiește, însă nu a ezitat și i-a acordat primul ajutor. Este vorba despre Zinaida Kononova, o rusoaică în vârstă de 81 de ani. Femeia a fost declarată moartă, în urma unei operații de ocluzie intestinală. După trista veste, familia a început să facă toate pregătirile pentru înmormântare, în timp ce bătrâna a fost dusă la morgă la 1:10 am, la data de 14 august.

Însă după aproximativ șapte ore aceasta „s-a trezit” la morgă. Una dintre angajate a găsit-o întinsă pe jos la 8:00 am, având șocul vieții ei, după ce bătrâna încercase să se dea jos singuă și să plece de acolo. Un șofer de ambulanță din acea seară a crezut că angajata este „nebună”, fiindcă vorbește cu morții, însă după câteva secunde a văzut-o pe bătrână cum a prins-o pe femeie de mână, cerând ajutor.

O femeie de 81 de ani ”s-a întors din morți”
O bătrână a ”înviat” la morgă

Cum a fost posibil și ce vrea să facă familia

Șoferul de pe ambulanță a povestit pentru Mirror cât de speriată era angajata care a găsit-o pe bătrână: „Bunico, stai întinsă, bunico, fă liniște” spunea aceasta încontinuu. După aceea, Zinaida a fost acoperită cu mai multe pături și a fost dusă de urgență către cel mai apropiat spital.

Un angajat din spital a sunat-o pe nepoata ei, Tatiana, iar un doctor i-a spus că se confruntă cu o situație neobișnuită, fiindcă bătrâna era în viață. Tatiana s-a grăbit pentru a ajunge cât mai repede la spital în timp ce o echipă de doctori a început s-o examineze pe bătrână. După acest eveniment, rudele femeii plănuiesc să dea în judecată spitalul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...