EXCLUSIV Invazie de păianjeni periculoși, în România. Un copil a ajuns de urgență la spital. Ce spune mama lui

Elena Avramescu 14.08.2020, 16:27
EXCLUSIV Invazie de păianjeni periculoși, în România. Un copil a ajuns de urgență la spital. Ce spune mama lui

Zilele trecute, în județul Arges, un copil a fost mușcat de un păianjen uriaș, căzut de pe acoperișul unei case. Copilul a început să urle de durere, iar mama acestuia, extrem de speriată, a sunat la serviciul unic de urgență 112, apoi și-a urcat fiul în mașină și l-a dus la spital.

Invazie de păianjeni periculoși, în România

Tot Andreea Roșu este cea care a făcut poze fioroasei insecte, apoi a căutat pe internet pentru a descoperi despre ce este vorba, mai ales că nu mai văzuse niciodată așa ceva. Astfel, femeia a descoperit că este vorba despre păianjenul Pstnic maro, o specie extrem de rară în România, o insectă extrem de veninoasă, care poate provoca inclusiv paralizie sau moarte.

Pentru că are conține neurotoxină, dă niște dureri absolut înfioratoare, iar veninul necrotic face ca rana să se vindece extrem de greu. Din pacate, în ultimele luni, pare să existe o invazie de astfel de păianjeni, înregistrându-se cazuri de mușcături în Bihor, Mehedinți, iar acum în Argeș:

Invazie de păianjeni periculoși, în România
Invazie de păianjeni periculoși, în România

Un copil a ajuns de urgență la spital

“A căzut de pe streașina garajului fix pe mana lui, l-a mușcat chiar sub privirea mea și apoi a picat. În următoarea secunda, fiul a început să țipe îngrozit, simțea o arsură puternică și zicea că și-a rupt mâna. Am ajuns cu copilul la spital, care a țipat de durere, a avut febră și frisoane o noapte întreagă.

Acești păianjeni sunt foarte periculoși. Veninul lor poate afecta sistemul nervos, se poate cangrena locul, poate duce la șoc anafilactic și chiar la deces. Grijă! Am hotărât să vă împărtășesc și vouă experiența noastră neplăcută pt că sunt sigură că mulți dintre voi habar nu aveți că există și la noi așa ceva, așa cum nu am știut nici eu.

Doar am fost inspirată pe moment să dau căutare pe net, pt că îmi cunosc foarte bine copilul și am știut că e ceva grav după reacția lui, după disperarea din privire..mușcătura unui păianjen veninos este cruntă, durerea este îngrozitoare, asemănată fracturii unui membru, se simte ca o arsură puternică și poate dura câteva zile senzația”, a declarat mama băiețelului, Andreea Roșu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...