O femeie care a anunţat pe Facebook că spitalul de covid din Piatra Neamţ este gol s-a ales cu dosar penal. Ce spun autorităţile

Ioana Bucur 19.10.2021, 19:47
O femeie care a anunţat pe Facebook că spitalul de covid din Piatra Neamţ este gol s-a ales cu dosar penal. Ce spun autorităţile

Autoritățile au pus ochii pe cei care publică informații false despre pandemie. Dosar penal pe numele unei femei care a anunțat, într-un live pe Facebook, că spitalul modular Covid din Piatra Neamț este gol. Ce a transmis IPJ Neamț.

Informațiile false legate de situație din spitale, în vizorul polițiștilor

Un live pe Facebook i-a adus unei femei un dosar penal. Polițiștii din Neamț s-au autosesizat după imaginile publicate de aceasta cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Femeia susținea că spitalul modular ATI este gol.

Reacția spitalului nu a întârziat să apară, reprezentanții unității medicale declarând că în ziua respectivă erau internaţi 25 de pacienţi în stare gravă în secţia ATI.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, citat de Agerpres.

O femeie care a anunţat pe Facebook că spitalul de covid din Piatra Neamţ este gol s-a ales cu dosar penal
Spital modular Piatra Neamț. FOTO: Facebook/Dăruiește Viața

Spitalele din România sunt sufocate de pacienți

Spitalele din București și toată țara încă mai funcționează doar datorită eforturilor supraomenești depuse de cadrele medicale.

Cu doar 48 de ore în urmă, în Spitalul Bagdasar Arseni din București a fost creată o nouă secție ATI pentru pacienții Covid-19. După suspendarea temporară a activității unei secții de neurochirurgie, s-a decis ca spațiul să fie folosit pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Cele 15 paturi au fost deja ocupate de persoane care se aflau în UPU.

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V.

Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de Agerpres.

Marți, 19 octombrie 2021 marchează un nou record negativ pentru România: 18.863 de cazuri noi de infectare și 574 de decese.

„Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, relevă datele transmise de autorităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...