Noua secţie ATI de la Bagdasar Arseni, plină de pacienţi covid. Imaginile care arată clar ce se întâmplă în spitalele din ţară

Ioana Bucur 19.10.2021, 18:59

Spitalele din București încă mai funcționează doar datorită eforturilor supraomenești depuse de cadrele medicale. Noua secție de ATI de la Bagdasar Arseni, abia creată, este deja plină de pacienți Covid. Așa arată imaginile dezastrului sanitar din România, țara cu peste 18.000 de infectări noi și peste 500 de decese, în doar 24 de ore.

Spitalul Bagdasar Arseni, secție nouă de ATI pentru pacienții Covid

Cu doar 48 de ore în urmă, în Spitalul Bagdasar Arseni din București a fost creată o nouă secție ATI pentru pacienții Covid-19. După suspendarea temporară a activității unei secții de neurochirurgie, s-a decis ca spațiul să fie folosit pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Cele 15 paturi au fost deja ocupate de persoane care se aflau în UPU.

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V.

Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de Agerpres.

Secția de Primiri Urgențe a spitalului este sufocată de numărul uriaș de pacienți, iar medicii caută cu disperare soluții pentru a putea ajuta cât mai mulți. Eforturi titanice, depuse de o echipă de oameni ajunși la capătul puterilor. O realitate trăită în toate spitalele din țară.

Noua secţie ATI de la Bagdasar Arseni, plină de pacienţi covid
Secție UPU Bagdasar Arseni. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape 19.ooo de noi cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore – România marchează un nou record negativ de la debutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 18.863 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 574 de decese, din care 13 sunt din septembrie şi octombrie. La ATI sunt internaţi 1.805 pacienţi cu COVID-19.

„Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, relevă datele transmise de autorităţi.

În ultimele 24 de ore, 574 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au murit, dintre aceștia, potrivit autorităților, 528 erau nevaccinaţi şi 46 vaccinaţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...